Rautainen mummo rikkoo ennätyksiä Yhdysvalloissa.

Fitness-kärpänen on puraissut monia kuntosalitreenin suosion noustua huimasti viime vuosina. Yksi kärpäsen ”uhreiksi” joutuneista on 78-vuotias Shirley Webb, joka kaksi vuotta sitten kuntoili lähinnä nurmikkoa leikkaamalla ja nyt rikkoo ennätyksiä maastavedossa.

Webb on noussut otsikoihin ympäri maailman, kun sosiaaliseen mediaan ilmestyi rautaisesta mummosta video, jolla hän nostaa maastavedossa 102 kiloa (225 pounds) tehden kolme toistoa:

Teräsmummo on tehnyt ennätykset kahdessa osavaltiossa nostaen maastavedossa 107,5 kiloa Illinoisissa ja 97,5 kiloa Missourissa. Kesäkuussa Webbin tavoitteena on tehdä amerikkalainen ennätys maastavedossa, minkä hän tekisi ensimmäisenä ikäryhmässään.

ESPN:n mukaan Webb liittyi lapsenlapsensa kanssa paikallisen kuntosalin jäseneksi Illinoisissa, Yhdysvalloissa eikä siihen aikaan päässyt lattialta ylös kuin huonekalujen avulla eikä hän voinut kiivetä portaita ilman, että ottaisi tukea kaiteesta.

Nyt hän tekee kumpaakin vaivatta ja käy kuntosalilla ainakin kahdesti viikossa. Webb saa apua valmentaja John Wrightilta, jonka mukaan teräsmummolta vei noin puoli vuotta ennen kuin hän pystyi nostamaan noin 90 kiloa.

”Hän on pisteessä, jossa kaikki tervehtivät häntä ja ovat todella vakuuttuneita. Hän inspiroi kaikkia, jotka käyvät salilla ja on hauskaa nähdä se”, Wright sanoi ESPN:lle.

Elokuussa 79 vuotta täyttävällä Webbillä ei ole aikomustakaan pitää taukoa.

”En aio lopettaa nyt. Kun menen salille ja kuntoilen, tunnen kotiin lähtiessä oloni niin paljon paremmaksi kuin mennessäni salille ja tunnen oloni vain niin hyväksi”, Webb kertoi.

Lähde: ESPN