Pelkästään terveyshyötyjen takia kahvin juomista ei kuitenkaan kannata aloittaa.

Kahvin juominen on osa monen suomalaisen päivää – on aamukahvit, päiväkahvit ja iltakahvit. Tuoreen tutkimuskatsauksen valossa tämä kannattaa, koska siitä voi olla hyvästä terveyden kannalta, kertoo Metro.

Brittish Medical Journalissa julkaistussa laajassa aiempien tutkimusten katsauksessa todettiin, että 3-4 kupillista kahvia päivässä voi olla hyödyksi terveydelle. Metron mukaan kahvin on todettu laskevan maksasairauden sekä joidenkin syöpien riskiä sekä alentavan mahdollisuutta menehtyä halvaukseen.

Katsausta varten Southamptonin yliopiston tutkijat keräsivät dataa kahvin vaikutuksista kehossa perehtymällä yli 200 tutkimukseen, joista moni oli Metron mukaan havainnointitutkimuksia. Noin kolme kuppia kahvia päivässä juoneilla vaikutti olevan pienempi riski sydänvaivojen ja maksasairauden kehittymiselle verrattuna heihin, jotka eivät juoneet kahvia.

Tutkimuskatsauksen tekoon osallistunut professori Paul Roderick kuitenkin huomautti, ettei ole selvää, mikä rooli kahvilla erityisesti oli saaduissa tuloksissa.

”Tekijät, kuten ikä, tupakointi ja liikunnan määrä, ovat kaikki voineet vaikuttaa”, Roderick sanoi.

Tästä huolimatta Roderickin mielestä kahvilla vaikuttaa todella olevan terveyshyötyjä, sillä katsaus on tuorein muiden katsauksien joukossa, missä on tultu siihen tulokseen, että kahvi voi alentaa tiettyjen sairauksien riskiä.

”On olemassa tasapaino elämän riskeissä ja kohtuullisen kahvin juomisen hyödyt vaikuttavat olevan merkittävämpiä kuin ne riskit”, professori totesi.

Metron mukaan tutkimuksessa todettiin, että liiallinen kahvin juominen raskauden aikana voi olla haitallista ja kahvin juomisen aloittaminen vain terveyshyötyjen takia ei luultavasti ole sen arvoista. Jos kuitenkin kahvi kuuluu jo osaksi päivääsi, voit saada erilaisia hyötyjä kahvitavoistasi.

Voit tutustua tutkimuskatsaukseen tarkemmin täällä.

Lähde: Metro