Juokseminen on monille ensimmäinen liikuntamuoto, joka aloitetaan, kun halutaan laihtua. Se ei vaadi juuri rahallista panostusta, ja juoksemaan voi lähteä melkein milloin vain.

Mutta juoksemalla laihduttamisessakin on omat kommervenkkinsä. Jos olet juossut mielestäsi jo hyvän aikaa, mutta vaa’alla käynti aiheuttaa yhä pettymyksen, voi kyse olla joistakin näistä Popsugarin listaamista ongelmista.

1. Syöt liikaa juoksemisen jälkeen

Juoksemisen jälkeen pitää toki syödä, mutta on tärkeää valita sellaista ruokaa, jossa on runsaasti proteiinia ja täyttäviä hiilihydraatteja. Juoksun jälkeinen välipala ei saisi myöskään ylittää 150 kilokaloria.

2. Et juokse tarpeeksi

Yksi 45 minuutin juoksulenkki tai pari 20 minuutin lenkkiä viikossa ei vielä riitä painon pudottamiseen. Jos tahdot laihtua puoli kiloa viikossa, sinun on vähennettävä 500 kilokaloria päivässä ruokavalion ja liikunnan avulla.

Jos laihtuminen on tavoitteesi, juokse kolmesta neljään kertaa viikossa ja yhdistä rutiiniisi myös muita kaloreita polttavia ja/tai aineenvaihduntaa kiihdyttäviä liikuntamuotoja.

3. Poltat vähemmän kaloreita kuin luulet

Palaat hikiseltä lenkiltä ja olet varma, että olet kuluttanut vähintään 500 kilokaloria? Ei pidä välttämättä paikkaansa.

75-kiloinen nainen polttaa noin 495 kilokaloria 45 minuutin lenkillä, jos hän juoksee noin 16 kilometriä tunnissa. Jos et juossut näin pitkään tai näin kovaa, et ehkä polttanut niin paljon kaloreita kuin kuvittelit.

Kaloreiden kulutusta voi seurata erilaisilla laitteilla tai puhelimeen saatavilla sovelluksilla.

4. Juokset aina samaa reittiä

Olet ehkä löytänyt kotisi läheltä hyvän muutaman kilometrin reitin, jota on mukava juosta ja joka auttaa sinua tekemään juoksemisesta tavan. Ongelmana on, että lihaksesi mukautuvat samaan reittiin, eikä juokseminen enää vaadi niiltä yhtä paljon työtä. Samalla myös laihtuminen hidastuu.

Vaihtele siis juoksureittiäsi ja yhdistä siihen intervalleja, mäkiä sekä erilaisia juoksupintoja.

Lähde: Popsugar