Kuplatuoli on läpinäkyvä, minkä ansiosta tuolissa nukkuvan kissan söpöjä tassuja voi tuijotella kaikessa rauhassa.

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Eero Aarnio suunnitteli 1960-luvulla maailmallakin tunnetun Pallotuolin ja myöhemmin samankaltaisen, läpinäkyvän Kuplatuolin. Nyt myös kissat ovat saaneet oman kuplatuolinsa, kertoo Metro.

Kissoille tarkoitettu kuplatuoli ei kuitenkaan ole kotimaisista käsistä, vaan sen on tehnyt Yan Law, joka kutsuu tuoliaan Dim Dimiksi. Kuplatuoli on akryylistä tehty kulho, johon on kiinnitetty kolme vahvaa vaijeria.

Kissojen kuplatuolia voi Metron mukaan käyttää eri tavalla säätämällä sen vaijereita. Yhdellä tavalla kulho roikkuu katosta Aarnion Kuplatuolin kaltaisesti, toisella tavalla säädettynä se on keinuna ja kolmas tapa tekee kulhosta kissalle sängyn, joka voi joko roikkua vaijereista tai niistä irrotettuna toimia nukkumapaikkana vaikkapa lattialla, sängyllä tai omistajan sylissä.

Kissatkin ansaitsevat hieman luksusta, mutta Metron mukaan Law’n keksinnössä parasta on sen läpinäkyvyys; kun kissa on käpertynyt nukkumaan kulhoon, voi omistaja kaikessa rauhassa ihailla sen söpöjä tassuja kulhon läpi. Lisätietoja kulhosta löydät täältä.

Voit katsoa artikkelin yltä videon, jossa esitellään Law’n suunnittelemaa kulhoa hänen omien kissojen avulla.

Lähde: Metro