Kaikki se kuuma ilma, jota kuivaaja tuottaa, voi olla haitaksi hiuksillesi.

Hiustenkuivaajan käyttö on osa monen naisen kauneusrutiineja, käytti sitä sitten silloin tällöin tai päivittäin. Jos et kuitenkaan ole tarkkana, saatat vahingoittaa kuivaajan käytöllä hiuksiasi.

Hiustesi hyvinvointia ajatellen kannattaakin vältellä näitä tekoja:

Jätät takut selvittämättä

On tärkeää harjata hiukset ja selvittää takut ennen kuin silotat hiuksiasi hiustenkuivaajan avulla. Jos jätät hiukset takkuiseksi ja kuivaat ne, pitää se orvaskeden auki ja karvatupet voivat kuivua, mikä johtaa proteiinien, joustavuuden ja öljyjen menettämiseen ja hiusket näyttävät latteilta ja kuluneilta.

Pidät kuivaajaa liian lähellä hiuksiasi tai harjaasi

Yksi suurimmista virheistä on vahingossa lämmittää hiusharjaa, mikä voi vahingoittaa hiuksia, jos se on suorassa kontaktissa hiusten kanssa. Välty tältä käyttäen aina kuivaimen mukana tulevaa suutinta ja jätä hiustesi ja kuivaajan väliin tilaa.

Ohjaat ilmavirtaa vain yhteen osaan hiuksiasi

Jos pidät kuivaajaa liian pitkään yhdessä kohdassa, saat kärventyneet hiukset. Jos kuivaat yhdessä kuivaimen ja harjan kanssa, pidä kumpikin väline liikkeessä yhdessä nopeassa tahdissa, jotta hiuksesi eivät pala.

Käytät kuivainta liian kauan tai liian usein

Ihanne olisi, että et käytä kuivaajaa yli kolmea kertaa vikossa, koska se voi riisua päänahkaasi luonnollisista öljyistä ja muutenkin kuivattaa sitä. Kuivaamisen kestoon taas vaikuttaa hiusten laatu ja paksuus ja siksi hiusten kannattaa antaa ensin jonkin aikaa kuivua vapaasti. Pörröisten tai kiharien hiusten kannattaa antaa kuivua noin 30 prosenttisesti, suorien, karheiden hiusten noin 70 prosenttisesti ja vahingoittuneiden hiusten melkein kokonaan, 80 prosenttisesti. Kun kuivainta käyttää, ei yhdessä kohdassa kannattaisi asiantuntijoiden mukaan olla minuuttia kauemmin.

Et suojaa hiuksiasi ennen kuivaajan käyttöä

Vältä turhaa vahinkoa ja kuivuutta ja käytä kuumuudelta suojaavia tuotteita ennen kuin alat kuivata hiuksiasi kuivaajalla. Hiuksia kannattaa ravita myös syvähoidoilla tai hiusnaamioilla silloin, kun jätät hiustenkuivaajan käytön väliin.

Käytät liikaa muotoilutuotteita

Kun muotoilet hiuksiasi, älä rasita hiuksiasi älyttömällä hiustuotteiden määrällä. Monissa muotoilutuotteissa on alkoholia, joka lämmetessä saa hiuksista kuivat ja jäykät – asiantuntijoiden mukaan näin on vaikeampi käyttää hiusharjaa ja saatat vahingoittaa hiuksiasi.

Lähde: Beauty High