Yksi tutkimuksen tekijöistä rohkaisee ihmisiä ottamaan värittämisen välineeksi mielenterveyden parantamiseksi.

Aikuisten värityskirjat ovat nousseet suosioon muutaman viime vuoden aikana ja värittämisen on sanottu olevan hyvä väline mindfulnessin harjoittamiseen, pysähtymään elämässä ja nauttimaan hetkessä. Otagon yliopiston tutkijat ovat paljastaneet, että päivittäinen värittäminen voi auttaa vähentämään ahdistuksen ja masennuksen oireita, kertoo Metro.

Creativity Research Journalissa julkaistuun tutkimukseen osallistui 115 naista, jotka olivat iältään 18-36-vuotiaita, ja he joko värittivät päivittäin tai tekivät esimerkiksi Sudokun kaltaisia pulmatehtäviä viikon ajan. Kaikkia naisia pyydettiin täyttämään viikon alussa ja lopussa psykologisten mittareiden kartoitus (masennusoireet, stressi, ahdistus, kukoistaminen, kestävyys ja mindfulness).

Metron mukaan tuloksista ilmeni, että viikon jälkeen värittämistä tehneillä osallistujilla masennusoireet ja ahdistuksen määrä laskivat merkittävästi, mutta kontrolliryhmän osallistujilla ei. Molempiin ryhmiin kuuluvilla osallistujilla kuitenkin mindfulness lisääntyi.

Tutkimusta johtaneen Jayde Flettin mukaan lisätutkimukset ovat tarpeen.

”Mikä mekanismi on vastuussa oireiden laskussa värittäneiden ryhmään kuuluvilla”, hän sanoi.

”Esimerkiksi usein ehdotetaan, että värittäminen saa aikaan tietoisen tai mietiskelevän tilan ja se on yhdistetty vähentyneeseen aktiivisuuteen mantelitumakkeessa tai muutoksiin aivoaaltojen aktiivisuudessa”, Flett jatkoi.

”Mutta me osoitimme, että tietoinen aktiivisuus ei ollut muutoksen käynnistävä tekijä, koska pulmatehtävien ryhmään kuuluvista tuli myös tietoisempia”, hän lisäsi.

Tutkimuksen tekoon osallistunut tohtori Tamlin Conner totesi, että tulokset lupaavat hyvää värittämisen mahdollisille psykologisille hyödyille ja rohkaisee ihmisiä ottamaan sen välineeksi mielenterveyden parantamiseksi.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täällä.

Lähde: Metro