Tutkimus antaa tuloksillaan tukea heille, jotka ovat halunneet odottaa pidempään perheen perustamisen kanssa.

Yhä useammat odottavat pidempään ennen kuin perustavat perheen ja tutkimus on selvittänyt, että äitien kohdalla se voi myös todella kannattaa. Women’s Health Initiativen teettämän tutkimuksen mukaan ensimmäisen lapsen saamisen siirtäminen myöhemmäksi on kytköksissä pitkäikäisyyteen.

Pure Wow’n mukaan lähes 28 000 naisen avulla tehty tutkimus paljasti, että ne naiset, jotka odottivat 25-vuotiaaksi tai vanhemmaksi ennen kuin saivat esikoisensa, elivät 11 prosenttia todennäköisemmin 90-vuotiaaksi. Tämän lisäksi valkoihoiset naiset, joilla oli 2-4 lasta, elivät pidempään kuin he, joilla oli vain yksi lapsi.

Tutkimusta tehnyt tohtori Aladdin Shadyab tutkimusryhmineen ei lähtenyt tutkimaan syytä pidempään elämiselle, mutta Pure Wow’n mukaan monet tekijät viittaavat siihen, että terveydenhuollon parempi saatavuus vaikuttaa, sillä vanhemmat äidit omaavat usein korkeamman koulutuksen ja sen myötä paremmat tulos.

Pure Wow kuitenkin huomauttaa, ettei 25-vuotias ole vielä kovin ”vanhempi” äiti. Tästä huolimatta tutkimustulosta voi ainakin hyödyntää, kun muut kyselevät, miksi et ole jo asettunut aloillesi ja perustanut perhettä parikymppisenä.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Public Healthissa ja voit lukea siitä lisää täällä.

Lähde: Pure Wow