Tutkimus: Runsasproteiininen ruokavalio nostaa syöpäriskiä keski-ikäisillä

Vaikutukset muuttuivat kuitenkin päinvastaisiksi yli 65-vuotiailla.

Keski-ikäisenä paljon proteiinia sisältää ruokavaliota noudattavat henkilöt kuolevat syöpään neljä kertaa todennäköisemmin kuin vähäproteiinista ruokavaliota noudattavat. Aiheesta tehdyn tutkimuksen mukaan kuitenkin yli 65-vuotiaat, jotka syövät paljon proteiinia, kuolivat epätodennäköisemmin syöpään.

Tutkimuksessa seurattiin 6 000 ihmistä 18 vuoden ajan. Tutkimuksen mukaan 50-65-vuotiaat, joiden ruokavaliossa oli paljon eläinperäisiä proteiineja, menehtyivät sekä mihin tahansa syyhyn että syöpään 75 prosenttia todennäköisemmin tutkimuksen aikana.

Iäkkäämmille isompi proteiinin määrä auttoi taistelemaan heikkoutta vastaan.

”Elämänvaiheella on väliä. Jotkut ovat vuosia sanoneet proteiinien olevan pahasta ja he ovat puoliksi oikeassa ja puoliksi väärässä”, päätutkija kertoi Los Angeles Timesille Newserin mukaan.

Tutkijat uskovat kytköksen proteiinin nauttimisen ja syövän välillä liittyvän kasvuhormoniin, jota suuret proteiinimäärät stimuloivat. Proteiinin lähteellä oli väliä keski-ikäisille tutkimukseen osallistuneille, sillä syövän riski alentui heillä, jotka nauttivat pääasiassa kasviperäisiä proteiineja eläinperäisten sijaan. Vanhuksilla proteiinin lähde ei kuitenkaan vaikuttanut hyödyllisiin vaikutuksiin.

Lähde: Newser


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.