Tutkimus: Päivittäinen itsensä punnitseminen voi tehostaa laihduttamista

Vaa’an lukemien tarkistaminen päivittäin voi antaa lisää motivaatiota omien tavoitteiden saavuttaiseen.

Vaa’alla käyminen ei ole ainoa tapa seurata laihduttamisen onnistumista, mutta se voi olla kilojen karistamisen suhteen tärkeässä asemassa. Tämä käy ilmi PLOS One:ssa julkaistussa tutkimuksessa.

Tutkimuksessa analysoitiin 40 ylipainoisen punnitukset vuoden ajalta erilaisista tutkimuksista. Punnituksia oli Women’s Healthin mukaan 2 838 ja jokainen osallistuja koetti laihduttaa.

11 analysoidussa tutkimuksessa 12 tutkimuksesta tutkijat huomasivat niiden henkilöiden, jotka kävivät vaa’alla päivittäin, yleensä laihtuneen, kun taas niillä henkilöillä, jotka kävivät puntarilla yli viikon välein, paino jatkoi nousuaan.

Women’s Healthin mukaan osallistujien painoindeksi oli 25 tai enemmän ja ”hyvät” laihdutajat saattoivat todennäköisemmin käydä vaa’alla tiheämmin kuin ”huonot” laihduttajat.

Tutkijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että tuloksista voi tehdä omat johtopäätöksensä; itsensä punnitseminen useammin voi johtaa tyytymättömyyteen, jos laihdutustavoitteissaan ei onnitu ja näin voi löytyä lisää motivaatiota päästä tavoitteeseen.

Varmaksi päivittäisen punnitsemisen toimivuutta laihdutuksen onnistumisessa ei voi sanoa, mutta ainakin kerran viikossa olisi syytä katsoa, mitä vaaka näyttää, jotta omien tavoitteiden saavuttamisen tilanteesta on tietoinen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että paino voi heitällä jo saman päivänkin aikana, joten liian ankara itselleen ei kannata olla.

Lähde: Women’s Health


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.