Kaikki vihannekset ja hedelmät eivät kuitenkaan omaa samanlaista vaikutusta ja tutkijat määrittelivätkin 11 syötävää, joista on eniten apua painon suhteen.

Laihduttaessa vihanneksia ja hedelmiä yleensä otetaan entistä suuremmaksi osaksi ruokavaliota, koska ne ovat tunnetusti terveellistä syötävää. Kaikki vihannekset ja hedelmät eivät kuitenkaan ole samanarvoisia laihduttamista ajatellen.

PLOS Medicine -journalissa julkaistu tutkimus selvitti, että päivittäisten syötyjen vihannesten ja hedelmien määrää lisäämällä voi auttaa painoa nousemaan noin 220 grammaa vähemmän ajan myötä kuin keskiverto henkilöllä.

Tutkimuksessa kuitenkin ilmeni, että toiset vihannekset ja hedelmät vaikuttavat merkittävämmin painoosi. Tutkimukseen osallistuneista paino nousi ajan myötä vähiten heillä, jotka söivät alle listattuja vihanneksi ja hedelmiä.

Syö näitä vihanneksia ja hedelmiä, jos haluat laihtua:

1. Marjat

2. Omena ja päärynä

3. Tofu ja soija

4. Kukkakaali

5. Avokado

6. Appelsiini

7. Ruusukaali

8. Parsakaali

9. Vihreät pavut

10. Porkkana

11. Paprika

Sen sijaan he, joilla paino nousi eniten, lisäsivät maissin, herneiden ja perunoiden määrää. Näissä syötävissä on vähemmän kuituja kuin ylle listatuissa syötävissä tai niiden glykemiakuorma on suurempi, mikä tarkoittaa sitä, että ne nostavat väliaikaisesti verensokeria ja pian jälleen lietsovat ruokahaluasi.

Maissi, herneet ja perunat eivät kuitenkaan ole täysin pois laskuista, mutta jos aikeenasi on laihduttaa, ei niitä kannata popsia niin paljon.

Tutkimukseen osallistui yli 133 000 ihmistä, joiden ruokailutottumuksia ja painoa seurattiin neljän vuoden ajan.

Lähde: Cosmopolitan