Tutkimus: Moni stressaa kesällä enemmän kuin muulloin

Sen sijaan, että kesä olisi hauskaa ja rentoa aikaa, monella stressitasot vain nousevat.

Kesään kuuluu valoisat yöt, lämpimät päivät, virkistävät juomat ja hauskanpito – ja tutkimuksen mukaan myös stressi. Glamourin mukaan data osoittaa, että työntekijät ovat enemmmän stressaantuneita huhtikuusta syyskuuhun kuin vuoden kylmempien kuukausien aikana.

meQuilibrium, digitaalinen valmennusalusta, analysoi sen alustavia arvioita yli 30 000 jäseneltä yli kahden vuoden ajalta ja selvitti, että perustason kyky käsitellä vastoinkäymisiä laski ja stressitasot nousivat kesäkuukausien aikana.

”Uskomme, että on huomattavaa, että yli kahden vuoden aikana tuhannet työntekijät osoittavat olevansa haavoittuvaisempia monille elämän haasteille kesän aikana – aikana, joka yleensä mielletään hieman helpommaksi ja huolettomammaksi”, meQuilibriumin toimitusjohtaja Jan Bruce kommentoi.

Tutkimuksen mukaan kesäisin työstressiä voi olla vähemmän, joten työajan ulkopuoliset aktiviteetit ovat todennäköisesti syy ahdistukseen ja stressitasojen nousuun.

”Kesän myötä monilla on kiireiset viikonloput, enemmän aikaa perheen ja ystävien parissa, lomia ja aikaa käytetään rannalla”, meQuilibrium totesi – toisn sanoen grillijuhlien vietto ei ole niin helppoa kuin Instagram-julkaisut antavat ymmärtää.

Osatekijä voi myös olla kesän huono unirytmi, kehonkuva, painonhallinta ja syömistottumukset ja ollessa lomalla töistä, voi FOMO (fear of missing out) estää rentoutumasta.

”Vaikka työntekijät voivat olla lomalla, voi stressi lisääntyä, jos he ajattelevat, mitä heiltä menee ohi töissä loman aikana ja pelko täydestä sähköpostista ja kerääntyneistä työprojekteista voi usein lisätä stressiä”, mwQuilibrium selitti.

Oletko sinä huomannut stressin määräsi nousevan kesällä? Kerro kommenteissa!

Lähde: Glamour


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.