Suklaalle persot saivat yhden hyvän syyn lisää herkutella.

Jos tarvitsit terveyteen liittyvän syyn napostella hieman suklaata tai nauttia viiniä, saat sellaisen tästä tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan nimittäin sekä suklaa että viini voivat antaa suojaa kakkostyypin diabetesta vastaan.

Kings College Londonin ja East Anglian yliopiston tutkijat saivat selville, että insuliiniresistanssin pieneneminen, glukoosin säännöstely paraneminen ja inflammaatio väheneminen ovat kytköksissä flavonoidien suuren määrän kuluttamiseen. Flavonoideja on suklaassa, marjoissa, teessä ja viinissä.

Tutkittuaan 1 997 vapaaehtoista naista iältään 18-76-vuotiaita, tutkijat saivat selville, että heistä ne, jotka söivät paljon antosyaaneja ja flavoneja – joita on marjoissa, yrteissä, tummissa viinirypäleissä, suklaassa ja viinissä – omasivat alemman insuliiniresistanssin ja paremmat proteiinitasot, jotka auttavat säännöstelemään glukoosia ja muita aineenvaihdunnan toimintoja.

Tutkijat eivät ole vielä ihan varmoja siitä, mikä on näistä ruoista saatujen terveellisten flavonoidien toimiva määrä, mutta tutkimukseen osallistuneista he, jotka kuluttivat 50 milligrammaa flavonoideja tummasta suklaasta vaikuttivat kokevan ”alentunutta verenpainetta, parantunutta verenvirtausta” ja ”se auttoi pitämään valtimot terveinä ja joustavina”.

”Yleisesti tummassa suklaassa on enemmän voimakkaita bioaktiivisia yhdisteitä ja pienen suklaamäärän lisääminen muuten terveelliseen ruokavalioon, johon kuuluu myös paljon hedelmiä ja vihanneksia, voi olla tärkeää yrityksissä ehkäistä sydäntautien riskejä ja kakkostyypin diabetesta”, kertoo yksi tutkimuksen tekijöistä.

Lähde: Yahoo!Shine


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia