Tutkimuksen yllättävä tulos: Korona-aika ei olekaan vaikuttanut parisuhteisiin odotetulla tavalla

Kyselytutkimukselta odotettiin toisenlaista lopputulosta.

Neljännes aikuisista on kertonut tuoreessa tutkimuksessa, että heidän parisuhteensa on parantunut koronaepidemian aikana. Open Universityn teettämään kyselytutkimukseen osallistuneista 1 319 aikuisesta 26 prosenttia sanoi, että heidän parisuhde oli parantunut maaliskuun ja heinäkuun lopun/elokuun alun välisenä aikana, uutisoi The Independent.

Parisuhteensa paremmaksi kokeneista vastaajista osa sanoi panostaneensa enemmän laatuaikaan kumppaninsa kanssa sekä he käyttivät enemmän aikaa juttelemiseen, tarjosivat toisilleen emotionaalista tukea sekä tekivät huomaavaisia eleitä. Tutkimuksen mukaan kaikista vastaajista 45 prosenttia miehistä ja 36 prosenttia naisista kertoi auttaneensa enemmän kotitöissä korona-aikana.

Tutkimuksen tulokset olivat hieman yllättävät, sillä The Independentin mukaan Open University kertoi odottaneensa romanttisten parisuhteiden menneen huonompaan suuntaan epidemian aikana ja valtaosan muista ihmissuhteista pysyneen samanlaisina kuin ennen. Tutkimuksen mukaan kuitenkin vain 11 prosenttia sanoi parisuhteensa menneen huonommaksi maaliskuun ja heinäkuun lopun/elokuun alun välisenä aikana.

”Kommunikaatio on ehdottomasti avainasemassa, kun on kyse onnistuneista parisuhteista”, pareille tarkoitetun Paired-sovelluksen johtava parisuhdeasiamies, professori Jacqui Gabb kommentoi tuloksia.

”Olen tutkinut pitkäkestoisia parisuhteita vuosien ajan enkä voi korostaa enempää, miten tärkeä on yksinkertaisesti puhua, keskustella tunteista eikä lakaista asioita maton alle ja antaa niiden siellä tulehtua – näin pienistä ongelmista tulee suuria riitoja”, hän lisää.

Lähde: The Independent


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.