Tutkijat: ”Paljon juoksevilla lyhyempi elinikä”

Sohvaperunat ovat saaneet tukea tutkimuksesta väitteille siitä, että liiallinen kuntoilu ei ole hyvästä.

Tutkimus on tuonut ilmi, että hölkkääminen voi olla epäterveellistä. Yhdysvaltalaiset tutkijat saivat selville, että kohtalaisesti kuntoilevat, esimerkiksi juoksevat 2-3 tuntia viikossa, elävät pisimpään.

Tutkimuksen mukaan paljon juoksevilla tai heillä, jotka eivät liiku ollenkaan, on lyhyempi elinikä. Mirrorin mukaan tutkijat ovat epävarmoja tämän syystä, mutta syy ei kuitenkaan vaikuttaisi liittyvän sydämen terveyteen.

Tutkimustaan varten Pennsylvaniassa sijaitsevan sydän- ja verisuonitutkimusinstituutin tutkijat tutkivat yli 3 800 juoksijaa. Tutkimukseen osallistui sekä miehiä että naisia ja heidän keski-ikänsä oli 46 vuotta.

Mirrorin mukaan lähes 70 prosenttia osallistujista kertoi juoksevansa yli 30 kilometriä viikossa. Tutkijat ottivat huomioon osallistujien mahdollisesti käyttämän lääkityksen sekä sen, oliko heillä korkea verenpaine, korkeat kolesterolitasot tai tupakointihistoriaa.

Tutkijoille selvisi, että mikään näistä tekijöistä ei selittänyt, miksi eniten juosseilla oli lyhyemmät eliniät. Tutkimuksen arvioinut lääkäri James O’Keefe uskoo löydösten johtuvan paljon juoksevien kehon normaalista kulumisesta.

Mirrorin mukaan O’Keefe suosittelee noin 2,5 tuntia hidasta tai kohtalaista juoksua viikkoa kohden.

Lähde: Mirror


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.