Tinderiä käytetäänkin enemmän itsensä takia kuin rakkauden tai seksikumppanin löytämiseksi.

Tinder on yksi suosituimmista deittisovelluksista, mutta uuden tutkimuksen tulosten perusteella sitä ei kuitenkaan käytetä pääasiassa parisuhteen tai seksikumppanin löytämiseen. Sen sijaan pääpaino on oman itsetunnon parantamisessa.

LendEDU:n teettämässä kyselytutkimuksessa korkeakouluopiskelijoilta kysyttiin kaksi kysymystä Tinderiin liittyen. LendEDU:n mukaan 80 prosenttia Tinderin käyttäjistä on nettisukupolveen kuuluvia, joten korkeakouluopiskelijat antavat hyvän kuvan siitä, miten Tinder suoriutuu.

Ensimmäiseksi opiskelijoilta kysyttiin, ovatko he koskaan tavanneet ketään Tinderin kautta. Kysymykseen vastasi 3 852 nettisukupolveen kuuluvaa opiskelijaa, joista vain 29,2 prosenttia oli nähnyt kasvotusten jonkun Tinderissä tapaamansa henkilön kanssa – 72 prosenttia kertoi käyttäneensä Tinderiä.

Toisella kysymyksellä selvitettiin, miksi opiskelijat käyttävät Tinderiä. Tähän kysymykseen vastasi suurempi määrä opiskelijoita (9 761), joista suurimmalle osalle (44,44%) Tinderin käyttö oli itsetuntoa parantavaa prokrastinaatiota.

Vain 4,16 prosenttia vastaajista kertoi käyttävänsä Tinderiä parisuhteen etsimiseen, kun taas 22,22 prosenttia sanoi etsivänsä seksikumppania ja 29,16 valitse vastauksekseen muut syyt -kohdan. LendEDU huomautti, että laskelmat saatiin käyttäen tietoa, että 72 prosenttia nettisukupolven opiskelijoista on käyttänyt Tinderiä.

Kyselytutkimuksesta kertoneen MarketWatchin mukaan Tinderin edustaja on kertonut, että deittisovelluksen oman tutkimuksen mukaan 80 prosenttia kaikenikäisistä käyttäjistä etsii merkityksellistä parisuhdetta.

”Jos ihmiset etsivät vakavaa parisuhdetta, sitten eh eivät todennäköisesti käytä Tinderiä. Nettisivustot, kuten Match.com tai OkCupid ovat edistävämpiä pitkäaikaisen parisuhteen löytämiseksi, koska ne vetävät puoleensa myös vanhempia ikäryhmiä”, LendEDU:n tutkimus kuitenkin toteaa.

Tutkimuksen mukaan tämän lisäksi vaikka useammat käyttävät Tinderiä seksikumppanin löytämiseksi rakkauden sijaan, monet Tinderin käyttäjistä eivät ole edes vilpittömiä siitä.

”Monet Tinderiä käyttävät etsivät vain ”boostia” itsetunnolleen saamalla sovelluksessa pareja ilman mitää aikomusta todella tavata heitä”, tutkimuksessa sanotaan.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täällä.

Lähde: MarketWatch, LendEDU