Teetkö sinäkin tämän virheen aamiaisesi suhteen?

Kaikki aamupalat eivät ole samanarvoisia keskenään.

Sanotaan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Moni onkin varmasti huomannut, että jos aamulla ei syö mitään, vatsa kurnii ja murisee keskipäivällä.

Vaikka söisitkin näennäisesti terveellisellä tavalla aamulla, ei aamupalasi välttämättä anna sinulle tarvitsemaasi tehostusta edessä olevaa päivää varten.

”Oli aamiainen millainen tahansa, siinä pitäisi olla puolet hedelmiä ja vihanneksia, neljännes täysjyvää ja neljännes proteiinia”, ravitsemusterapeutti Krista Yoder Latortue sanoi Women’s Healthille.

Proteiini on aamiaisen osuus, johon todella pitäisi kiinnittää huomiota, ja minkä monet unohtavat. Se ei vain anna sinulle polttoainetta auttamaan poistumaan kodistasi.

”Jos syöt vain hiilihydraatteja aamiaiseksi, aineenvaihduntasi on päivän ajan pois päältä”, Yoder Latortue kertoi.

”Nälkäisyytesi perustuu kahdelle tekijälle: miten paljon syöt ja mitä syöt. Jos et syö proteiinia aamupalalla, menet lounaalle todella nälkäisenä. Kun olet todella nälkäinen, teet huonompia valintoja”, hän jatkoi.

Proteiinin unohtaminen aamiaisella omaa myös toisen haittapuolen: koska elimistösi voi hyödyntää 30 grammaa proteiinia kerrallaan, jos sinulla ei ole sitä tarpeeksi aamiaisella, voi olla vaikea saada sitä tarpeeksi päivän aikana. Suurin osa naisista tarvitsee 80-100 grammaa proteiinia päivittäin, mutta Yofer Latortuen mukaan tarkka määrä riippu siitä, kuinka paljon painat ja kuinka paljon liikut.

Jotta saisit tarpeeksi proteiinia aamupalalla, ei sen tarvitse olla tuhti pihviä ja kananmunia -annos.

”Se voi olla munia ja juustoa kera hedelmän”, Yoder Latortue sanoi esimerkiksi.

Parasta olisi, jos saat kaiken proteiinin ruoasta, ei jauheesta.

”Selvimmät lähteet ovat eläimistä, joten kanaa, liha, kalkknaa, kananmunia, maitoa, juustoa, jogurttia”, Yoder Latortue listasi.

Kasviperäiset vaihtoehdot kannattaa kuitenkin pitää mielessä, kuten pavut, pähkinät ja siemenet.

”Hummus on hyvä lähde tai tofu ja edamame-pavut”, Yoder Latortue päätti.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.