Tämä suihkun jälkeinen tapa voi tehdä sinut alttiimmaksi hiivatulehdukselle

Suihkussa käytyään kannattaa kuivata itsensä kunnolla ennen kuin pukee vaatteet päälle.

Moni nainen tietää sen aamuisen kiireen, kun suihkun jälkeen ei ehdi kuivata itseään kunnolla ja pukeutuu mahdollisimman pian päästäkseen päivän askareiden pariin. Vaatteiden pukeminen ennen kuin on täysin kuiva ei kuitenkaan ole hyvästä emättimen terveyden kannalta, uutisoi Glamour.

Lääkäri Jason James kertoi Glamourille, että alushousujen vetäminen jalkaan ennen kuin alapään alue on täysin kuiva on kuin anelisi itselleen hiivatulehdusta.

”Hiivalla on tapana kukoistaa kosteassa ympäristössä. Sen takia hiivatulehdustapauksia on enemmän lämpimien kesäkuukausien aikana, kun naiset eivät täysin kuivaa itseään uimassa käytyään tai hikeä kertyy sukuelinten alueelle”, James selitti.

Jamesin mukaan aina, kun kosteuden määrä lisääntyy alapään alueella, kuten kun ei ole täysin kuiva suihkun jälkeen, voi se luoda mahdollisen kasvualustan, joka on suosiollinen hiivalle.

”Kaikilla naisilla on aina hiivaa ja bakteereja emättimessä, mutta niiden epätasapaino johtaa tulehdukseen”, James valotti.

”Lämpö, kosteus ja hankaus voivat kaikki johtaa ärsytykseen ja mahdollisiin muutoksiin pH:ssa, joka lisää suotuisuutta hiivan ylikasvulle ja kliiniselle infektiolle”, hän lisäsi.

Mikä sitten avuksi, jos on kiire ja pitäisi saada itsensä valmiiksi suihkun jälkeen parissa sekunnissa? Glamourin mukaan James antoi muutamia vaihtoehtoja, miten välttää kosteana pukeutumista ja antaa vartalollesi aikaa kuivua:

– Voit meikata tai laittaa hiuksesi, kun olet vielä alaston

– Voi laittaa rintaliivit ja yläosan päälle ennen alaosaa tai jopa olla ilman alushousuja jonkin aikaa, jos pukeudut mekkoon tai hameeseen

James myös suositteli käyttämään puuvillasta tehtyjä alushousuja, koska ne hengittävät helpommin ja paremmin haihduttavat kosteutta.

Jamesin mukaan sillä ei ole väliä, miten kuivaat itsesi, sillä pyyhkeen käyttäminen toimii yhtä hyvin kuin se, että annat kroppasi vain kuivua itsestään. Hiivatulehduksen ehkäisyn kannalta on kuitenkin hyvästä käyttää hieman aikaa siihen, että kuivaat itsesi – varsinkin jos olet taipuvainen hiivatulehduksiin.

Lähde: Glamour