Runsas punaisen lihan syöminen voi lisätä biologista ikääsi, joka voi olla eri kuin syntymävuotesi mukainen ikä.

Kehosi biologinen ikä voi kasvaa, jos syöt liian paljon punaista lihaa etkä syö tarpeeksi hedelmiä ja vihanneksia. Tämä voi myös johtaa terveysongelmiin, kertovat tutkijat.

The Guardianin mukaan tutkijat ovat saaneet selville, että punaisen lihan nauttimisesta aiheutuva kohtalainen fosfaattien tason nousu kehossa yhdistettynä huonoon yleiseen ruokavalioon lisää kehon biologista ikää verrattuna oikeaan ikääsi.

Tutkimusta varten Glasgow’n yliopiston johtama ryhmä analysoi kaikista eniten vähävaraisimpien ja vähiten vähävaraisimpien alueiden ihmisiä, jotka NHS Greater Glasgow (julkisen terveydenhuollon järjestelmä) kattaa.

Tulokset viittaavat, että nopeutunut biologinen ikä ja ruokavalioon liittyvät fosfaattitasot eniten vähävaraisimpien miesten keskuudessa olivat suoraan kytköksissä tiheään punaisen lihan syömiseen. Tämä taas oli The Guardianin mukaan yhteydessä vähentyneeseen munaisten toimintaan ja krooniseen munuaistautiin.

The Guardianin mukaan korkeat fosfaattitasot on aiemmin yhdistetty korkeampaan kuolleisuuden riskiin, ennenaikaiseen verisuonten ikääntymiseen sekä munuaistautiin.

Lähde: The Guardian