Jäätelö ei ehkä ole terveellisin ja täyttävin aamupala, mutta tutkijan mukaan sen syömiselle heti aamulla on hyvä syy.

Makeita herkkuja ei usein suositella syötäväksi aamupalalla, vaan aamiaisen pitäisi olla terveellinen ja täyttävä. Japanilainen tutkija kuitenkin väittää, että makean syöminen voi tehdä sinusta fiksumman – ainakin, jos syö jäätelöä.

Tokiossa sijaitsevan Kyuorin University -yliopiston professori Yoshihiko Kogan mukaan jäätelön syöminen aamupalaksi parantaa ihmisen valppautta ja älyllistä suorituskykyä. Metron mukaan Koga toteutti joukon kliinisiä tutkimuksia, joissa osallistujia pyydettiin syömään jäätelöä heti herättyään ja sitten tekemään tehtäviä tietokoneella.

Koga sai selville, että jäätelöä syöneillä oli nopeammat reaktioajat ja paremmat tiedonkäsittelytaidot verrattuna kontrolliryhmään, johon kuuluvat eivät olleet syöneet jäätelöä aamupalaksi.

Koga myös testasi, mitä tapahtuu, jos jäätelön korvaa kylmällä vedellä. Metron mukaan tällöin osallistujien valppaus kyllä lisääntyi, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin jäätelöä syömällä – joten kylmyys ei pelkästään ollut vaikuttava tekijä.

Jäätelö ei kenties ole terveellisin aamupala ja Metron mukaan lisää tutkimuksia aiheesta tarvitaan, jotta voidaan nähdä, onko jäätelön syömisellä päivittäin pitkäkestoisia vaikutuksia älylliseltä kantilta.

Toistaiseksi tutkimus on kuitenkin oiva tekosyy herkutella jäätelöllä heti aamulla – kunhan muistaa ajatella myös omaa terveyttään.

Lähde: Metro