Kappale on tehty ääniterapeuttien kanssa yhteistyössä juuri alentamaan stressiä.

Kun stressi painaa päälle, on hermojen tyynnyttelyyn olemassa monia vinkkejä, kikkoja ja tekniikoita, joihin turvautua – toiset saattavat meditoida, toiset lähteä kävelylle ja jotkut nauttivat lasillisen viiniä ja hieman suklaata.

Yksi tehokas tapa rentoutua ja rauhoittaa mieltä on kuunnella musiikkia ja tälle on saatu todisteita tutkimuksestakin. Mindlab Internationalin tutkijat ovat selvittäneet kymmenen kappaletta, jotka ovat kaikista rentouttavimpia.

Inc.comin mukaan tutkimus toteutettiin niin, että osallistujat koettivat ratkaista vaikeita palapelejä mahdollisimman nopeasti sensoreihin kytkettyinä. Palapelit aiheuttivat tietyn verran stressiä ja osallistujat kuuntelivat niitä ratkaistessaan eri kappaleita samalla, kun tutkijat mittasivat heidän aivotoimintaa sekä fysiologisia tiloja, kuten sykettä, verenpainetta ja hengityksen nopeutta.

Tutkimuksen tekoon osallistuneen tohtori David Lewis-Hodgsonin mukaan kärkeen sijoittunut kappale tuotti suuremman rentoutumisen tilan kuin mikään muu tähän mennessä testattu musiikki. Kappaleen nimi on Weightless ja sen kuunteleminen sai tutkimuskeen osallistuneiden yleisen ahdistuksen laskemaan 65 prosenttia ja heidän tavanomaisen fysiologisen leposykkeen laskemaan 35 prosenttia.

Weightlessin esittää Marconi Union ja he ovat tehneet sen yhteistyössä ääniterapeuttien kanssa, tarkoituksena juuri laskea stressiä ja rauhoittaa mieltä. Kappaleen harmoniat, rytmi ja bassot on sovitettu niin, että ne auttavat hidastamaan kuuntelijan sykettä, alentamaan verenpainetta ja alentamaan stressihormoni kortisolin tasoja.

”Weightless oli niin tehokas, että monet naiset tulivat unisiksi ja en suosittele kuuntelemaan kappaletta autoa ajaessa, koska se voi olla vaarallista”, Lewis-Hodgson kertoi kappaleen vaikutuksesta.

Kokonaisuudessaan ahdistusta ja stressiä parhaiten laskevien kappaleiden top 10 on tällainen:

10. We Can Fly – Rue du Soleil (Café Del Mar)

9. Canzonetta Sull’aria – Mozart

8. Someone Like You – Adele

7. Pure Shores – All Saints

6. Please Don’t Go – Barcelona

5. Strawberry Swing – Coldplay

4. Watermark – Enya

3. Mellomaniac (Chill Out Mix) – DJ Shah

2. Electra – Airstream

1. Weightless – Marconi Union

Voit kuunnella Weightlessin esimerkiksi jutun yllä olevan videon avulla. Inc.com on myös koostanut tutkimuksen perusteella kymmenen kappaleen Spotify-soittolistan, jossa ovat kaikista rauhoittavimmat kappaleet ja löydät sen täältä.

Lähde: Inc.com