Sinkut voivat psykologin mukaan elää rikkaampaa ja merkityksellisempää elämää kuin avioliitossa olevat.

Vaikka esimerkiksi deittisovellukset ja -ohjelmat pyrkivät auttamaan ihmisiä löytämään rinnalleen kumppanin, voivat sinkut elää tyydyttävämpää elämää kuin naimisiin menneet. Näin ainakin väitti psykologi Bella DePaulo American Psychological Associationin 124. vuosittaisessa kokouksessa Denverissä.

”Keskittyminen yksinäisyyden haittoihin voi jättää varjoonsa yksin olemisen suuret hyödyt”, Kalifornian yliopistossa tutkijana toimiva DePaulo sanoi ja lisäsi, että on aika tarkemmalle kuvaukselle sinkuista ja sinkkuelämästä, tunnistaen heidän vahvuutensa sekä sen, mikä tekee heidän elämistään niin merkityksellisiä.

DePaulon mukaan tutkimukset ovat esimerkiksi osoittaneet, että sinkut arvostavat merkityksellistä työtä enemmän kuin naimisissa olevat. Toinen tutkimus taas on osoittanut sinkkujen olevan enemmän yhteydessä vanhempiinsa, sisaruksiinsa, ystäviinsä, naapureihinsa sekä työkavereihinsa.

”Kun ihmiset menevät naimisiin, heistä tulee eristyneempiä”, tutkija sanoi.

Tutkimuksista tukea väitteelle

DePaulon mukaan tutkimukset sinkkuelämästä ovat kuitenkin puutteelliset. Hän kävi läpi yli 800 tutkimusta, joissa oli mukana sinkkuja, ja suuressa osassa sinkkuja käytettiin vertailuryhmänä, jotta voitaisiin oppia naimisissa olevista ja avioelämästä sen sijaan, että sinkkuutta olisi tutkittu.

Tutkijan mukaan ne tutkimukset, joissa taas keskityttiin sinkkuihin, paljastivat osuvia löydöksiä. Esimerkiksi sinkkuna pysyviä verrattaessa naimisissa pysyneisiin, toi tutkimus ilmi, että sinkuilla on kohonnut käsitys oikeudesta päättää omista asioistaan ja he todennäköisemmin kokevat tunnetta jatkuvasta kasvusta ja kehittymisestä ihmisenä.

Eräs tutkimus taas osoitti, että omavaraisuus sopii hyvin sinkuille. DePaulon mukaan mitä omavaraisempia he olivat, sitä epätodennäköisemmin he kokivat negatiivisia tunteita – naimisissa olevien kohdalla tilanne oli päinvastoin.

DePaulon mukaan naimisissa olevien pitäisi pärjätä huomattavasti paremmin kuin sinkkujen otettaessa huomioon, kuinka naimisissa olevilla on kulttuurisia ja taloudellisia etuja sinkkuihin verrattuna. Tutkija ei kuitenkaan väitä, että toinen elämäntyyleistä olisi toista parempi, vaan hänen mukaansa hyvään elämään ei ole yhtä tiettyä kaavaa.

”Sillä ei ole väliä, mitä kaikki muut tekevät tai mitä ihmiset ajattelevat, että meidän pitäisi tehdä, vaan sillä on väliä, että voimme löytää paikat, tilat ja ihmiset, jotka sopivat siihen, keitä todella olemme ja mahdollistavat sen, että elämme parasta elämäämme”, DePaulo sanoi.

Lähde: EurekAlert