Yllättävää kyllä, suihkussakin voi käydä oikealla tai väärällä tavalla.

Jos sinulla on tapana käydä suihkussa aamulla, kannattaa kiinnittää huomiota omiin suihkutapoihin. Jos nimittäin otat kuumia suihkuja ja ajattelet sen toimivan hyvänä herätyksenä, olet erehtynyt.

Kuumat suihkut voivat tehdä sinut uneliaammaksi, kertoo The Sun. Tämän taustalla on se, että kun tulet kuumasta suihkusta ja astut viileään huoneilmaan, syntyy siitä äkillinen lasku kehon lämpötilassa, mikä johtaa rentoutuneempaan olotilaan.

Tätä unista olotilaa vastustaaksesi aamusuihku pitäisi päättää kylmän ja kuuman veden vuorotteluun. The Sunin mukaan tällainen äkillinen muutos kylmästä kuumaan avaa hiussuonia ihon alla, mikä lisää veren virtausta.

Eli ennen kuin lähdet pois suihkusta, sinun pitäisi olla 30 sekuntia kylmän veden alla. Tämän jälken käännä vesi takaisin kuumalle yhtä pitkäksi aikaa ja lopuksi vielä vaihda takaisin kylmään veteen 30 sekunniksi.

Tutkimusten mukaan kylmään veteen kastautuminen on yhdistetty lisääntyneeseen stressitoleranssiin, vahvempaan puolustusjärjestelmään sekä lisääntyneeseen rasvanpolttoon. Lisäksi sillä on antidepressiivinen vaikutus.

Kerroimme aiemmin, miksi kuumat suihkut kannattaisi vaihtaa kylmiin suihkuihin. Lisäksi kerroimme, mikä on paras ajankohta päivästä käydä suihkussa, jos haluat pitää ihosi terveenä sekä listasimme 7 muuta virhettä, joita suihkussa käymisen kanssa voi tehdä.

Lähde: The Sun