Suihkussa käyminen on yksinkertaista puuhaa, mutta siinäkin voi tehdä erilaisia virheitä.

Suihkussa käyminen ja itsensä peseminen on melko yksinkertaista: vaatteet pois, hana auki ja veden alle puhdistavien aineiden kanssa. Monet saattavat kuitenkin tehdä tai jättää tekemättä asioita, jotka voivat olla haitaksi sinulle eri tavoin.

Alla on 7 virhettä, joita monet tekevät suihkussa käymisen yhteyhdessä.

1. Et vaihda pesulappua tai -sientä uuteen

Molemmat ovat kasvualustoja bakteereille. Pesulappua pitäisi käyttää 3-4 kertaa ennen kuin sen laittaa pesuun ja pesee sen kuumassa vedessä, jotta se varmasti puhdistuu. Pesusieni kannattaa vaihtaa uuteen 3-4 viikon välein.

2. Kuorit ihoasi päivittäin

Päivittäinen kuorinta ei ole paras tapa poistaa likakertymiä ja rasvaa, sillä se voi tehdä ihosta rasvaisemman ja näin kerätä enemmän likaa ja bakteereja. Sen sijaan on parempi tehdä hellävarainen kuorinta parina päivänä viikossa.

3. Et harjaa hiuksiasi ennen pesua

Kampaa tai harjaa hiuksesi pikaisesti ennen kuin menet suihkuun, sillä se auttaa välttymään paremmin vaurioilta eikä hiukset suihkussa mene niin helposti takkuun. Jos hiuksesi ovat todella takkuuntuvaa sorttia, käytä harvapiikkistä kampaa sen jälkeen, kun olet laittanut hoitoainetta hiuksiisi ja huuhtele sen jälkeen kunnolla.

4. Harjaat hampaasi suihkussa

Monta asiaa yhtä aikaa tekemällä voi säästää aikaa, mutta hampaasi eivät välttämättä saa tälla tavoin tarvitsemaansa huomiota. Keskity siis kumpaankin asiaan erikseen ja muista harjata hampaitasi ainakin pari minuuttia.

5. Poistat jalkakarvojasi heti ensimmäisenä

Kiireessä monet saattavat vain napata höylän ja ryhtyä poistamaan jaloistaan ihokarvoja. Jos on kiire, silloin olisi parempi jättää sheivaus toiseen kertaan kokonaan. Jos haluat kunnolla sileän lopputuloksen, pitäisi sinun odottaa ainakin 15 minuuttia, että veden lämpö pehmentää ihokarvoja ja avaa karvatuppeja.

6. Peset hiukset päivittäin

Mitä enemmän peset, sitä rasvaisemmat niistä tulee, koska päänahka alkaa tuottaa liikaa öljyä. Sen sijaan kannattaisi pestä hiukset shampoolla joka toinen tai kolmas päivä. Näin luonnolliset öljyt pääsevät latvoihin saakka ja hiuksistasi ovat kiiltävämmät ja terveemmät.

7. Käyt kuumassa suihkussa

Ulkonan on kylmä, jolloin kuuma suihku houkuttelee. Liian kuuma vesi voi kuitenkin pahentaa iho-ongelmia, kuten ekseemaa tai kuivaa, kutisevaa ihoa. Kannattaa siis pysytellä lämpimässä vedessä.

Lähde: Good Housekeeping