Suihkussa käymisen ajankohdalla voi olla suuri vaikutus ihoosi.

Aamusuihku herättää mukavasti uuteen päivään, mutta suihkussa käyminen kannattaisi kuitenkin jättää iltaan – ainakin jos ajattelee ihonsa hyvinvointia. Ihotautilääkäri Simon Zokaien teettämän tutkimuksen mukaan ihon kannalta on parempi käydä suihkussa illalla ennen nukkumaanmenoa, kertoo Metro.

Jos suihkun jättää aamuun, ehtii päivän aikana iholle kertynyt lika, bakteerit ja saasteet muhia iholla pidempään ja todennäköisemmin tunkeutua ihohuokosiin. Tämä voi Metron mukaan johtaa läikkiin, näppyihin, finneihin ja jopa pitkäaikaisiin ihovaurioihin.

Aamusuihkut ovat kuitenkin yleisiä ja esimerkiksi YouGovin ja ruotsalaisen ihonhoitobrändi FOREOn kyselytutkimuksen mukaan 61 prosenttia briteistä suosii aamusuihkua. FOREOn toimitusjohtaja Boris Raspudic on Metron mukaan kommentoinut Zokaien tutkimuksen tuloksia.

”Se on kiista, jolla on melko äänekkäitä puolestapuhujia molemmin puolin, mutta kun on kyse ihonhoidosta, on suihkussa käyminen illalla todella paras vaihtoehto, sillä se auttaa poistamaan kaiken meikin, lian ja saasteen, joita päivän aikana on kertnyt”, hän totesi.

”Se vaikuttaa ilmeiseltä, kun sen sanoo ääneen, mutta miksi haluaisit mennä nukkumaan likaa kasvoillasi”, Raspudic pohti.

Raspudicin mukaan vaikka aamusuihku voi auttaa heräämään ja tarjota kaivattua aikaa suunnitella edessä olevaa päivää, saa iho siitä vähemmän hyötyä.

”Jos sinun täytyy käydä suihkussa aamulla, auttaa pikaisen iltahuuhtelun omaksuminen merkittävästi ihosi terveyttä”, Raspudic neuvoi.

Mitä mieltä sinä olet aiheesta? Kerro mietteesi alla kommenteissa!

Lähde: Metro