Vaihda kuumat suihkut kylmiin – kylmien suihkujen ottamisessa monia hyötyjä

Ajatus kylmästä suihkusta ei ehkä tunnu kovin houkuttelevalta, mutta muun muassa aineenvaihduntasi ja ihosi saavat siitä iloa.

Monet nauttivat kuumista suihkuista, mutta asiantuntijat ovat ehdottaneet lämpötilan muuttamista kylmempään suuntaan. Shapen mukaan kylmässä suihkussa on etunsa, kuten aineenvaihdunnan kiihtyminen, parempi mieliala, parempi vastustuskyky ja kiiltävät hiukset.

”Kylmä suihku jättää öljyjä iholle luonnolliseksi kosteuttajaksi”, lääkäri Jessica Krant selitti Shapelle.

”Kaikki altistumiset vedelle riisuvat iholta luonnollisia öljyjä, mutta kuuma vesi tekee sen nopeammin”, hän jatkoi ja lisäsi, että mitä vähemmän kuluttaa aikaa veden alla, sen parempi – tätä tapahtuu todennäköisemmin silloin, kun käy epämukavan kylmässä suihkussa lämpimän sijaan.

Saadakseen kylmän suihkun hyödyt, ei veden alla tarvitse olla kauaa. Tutkimus osoitti, että 5-7 minuutin uiminen 15-asteisessa vedessä nosti valkosolujen määrää ja lisäsi auttaja-T-solujen keskittämistä.

”Kylmä on enempi shokki, mikä laukaisee verenkiertoelimistön korkealle vaihteelle kiihdyttääkseen aineenvaihduntaa päivän ajalle”, Krant sanoi.

Jos ajatus kymmenestä minuutista kylmässä vedessä tuntuu kidutukselta, voit totutella kylmiin suihkuihin käyttäen suihkussa ollessasi viimeiset kaksi minuuttia 20-asteisen veden alla olemiseen. Masennusta tutkinut tutkimus käytti Shapen mukaan tätä tapaa ja huomasi lämpötilan parantaneen osallistujien mielialaa kahden viikon aikana.

Tutkimukset ovat myös tuoneet ilmi, että kylmä voisi aktivoida niin sanottua ruskeaa rasvaa, mikä voi auttaa polttamaan kaloreita. Krantin mukaan hetkellisessä kylmässä suihkussa on myös etuja kauneutta ajatellen.

”Suihkun lopettaminen kylmällä vedellä auttaa sulkemaan orvaskeden tai karvatupen uloimman kerroksen. Kun se on suljettu tasaisesti, karvatuppi on läpikuultava ja heijastava, antaen kiiltoa ja hehkua”, Krant kertoi.

Kylmät suihkut eivät ehkä muuta elämääsi ja hyvinvointiasi hetkessä, mutta tutkimusten löydökset kannattaa painaa mieleensä.

Lähde: Shape