Kunnanvaltuutetun ehdotus on noussut otsikoihin ympäri maailman.

Ruotsissa Övertorneån kunnanvaltuutettu on ehdottanut, että ruotsalaisten pitäisi ottaa tunnin palkallinen tauko töistä mennäkseen kotiin harrastamaan seksiä kumppaniensa kanssa. 42-vuotiaan Per-Erik Muskoksen ehdotuksen tarkoituksena olisi parantaa ihmisten parisuhteita.

”On tutkimuksia, jotka osoittavat seksin olevan terveellistä”, Muskos sanoi uutistoimisto AFP:lle ehdotuksensa esiteltyään.

Muskoksen mukaan pariskunnat eivät vietä tarpeeksi aikaa yhdessä nyky-yhteiskunnassa. Aftonbladetin mukaan hän perustelee ehdotustaan myös sillä, että Övertorneåta vaivaa syntyvyyden ja väestömäärän lasku.

Kunnanvaltuutettu kuitenkin huomautti, ettei ole olemassa keinoa varmistaa, että työntekijät eivät käyttäisi tuntia muihin tarkoituksiin.

”Ei voida taata, etteikö työntekijä menisi sen sijaan kävelylle”, Muskos totesi, mutta lisäsi, että työnantajien täytyy luottaa työntekijöihinsä.

Aftonbladetin mukaan Muskoksen ehdotus otettiin kunnanvaltuuston kokouksessa vastaan naurun kera, mutta hän painotti olevansa tosissaan. Kunnanvaltuutettu kertoi myös AFP:lle, ettei näe mitään syytä, miksi hänen ehdotuksensa ei menisi läpi.

Muskoksen ehdotus on noussut otsikoihin niin Ruotsissa kuin muuallakin maailmassa. Siitä on uutisoitu monessa eri mediassa Suomessa sekä esimerkiksi brittilehti Daily Mail ja amerikkalainen New York Times noteerasivat ehdotuksen.

Mitä mieltä sinä olet Muskoksen ehdotuksesta? Kerro se kommenteissa!

Lähde: The Local, Aftonbladet