Pandemian myötä moni kuntosali on joko taloudellisista syistä johtuen tai säädösten takia joutunut sulkemaan ovensa.

On myös hyvin epävarmaa, kuinka kuntosalit voivat olla auki jatkossa ja mahtuuko niihin treenaamaan. Jotta sinulla on mahdollisuus jatkossa treenata välittämättä turvaväleistä ja rajoituksista, voit perustaa kirjaimellisesti yksityisen kuntosalin kotiin. Aluksi saatat joutua kuluttamaan hieman enemmän rahaa hankkiaksesi välineet ja laitteet, varsinkaan jos sinulla ei ole niitä yhtään valmiina. Näistä tarvittavista välineistä kuitenkin onneksi suurin osa on hyvin edullisia, ja mikä parasta, ne eivät vie paljoa tilaa kotoasi. Voit myös ajatella, että ajan saatossa hankkimiesi laitteiden vaatima summa palautuu ikään kuin kuntosalimaksuista säästettyinä rahoina.

NÄMÄ VÄLINEET TAKAAVAT MONIPUOLISEN TREENIN:

Vastusnauhat

Vastusnauhoja voit käyttää useisiin harjoituksiin. Kannattaa hankkia eri pituisia ja vahvuisia.

Penkki

Jokainen kuntosali tarvitsee säädettävän penkin.

Käsipainot

Ei pitäisi olla yllätys, että käsipainot ovat avain kunnolliseen kotikuntosaliin. Käsipaonoja on kuitenkin hyvä olla eri painoisia, säästääksesi tilaa ja rahaa, voit hankkia säädettävät käsipainot.

Tanko ja levypainot

Mm. kyykky ja maastaveto ovat tehokkaampia liikkeitä, joilla treenaat monia lihaksia kerralla. Tanko ja levyt kannattaakin olla kotikuntosalin ykkösvaruste.

Hyppynaru

Hyppynarun avulla saat lämmön pintaan nopeasti, eikä se vaadi paljon paljon lompakoltasi.

Kuntopallot

Sopivat hyvin voimaharjoitteluun ja niillä voi tehdä hyvin monipuolisesti eri liikkeitä.

Et välttämättä tarvitse kaikkia näitä, riippuu omasta ohjelmastasi ja tavoitteestasi, mutta jo muutamalla välineellä pääset pitkälle!

Jaa tämä juttu vinkiksi kuntoileville kavereille!

Lue myös: Ällöttävä paljastus: Tässä kuntosalin vakiovälineessä on enemmän bakteereja kuin WC-istuimessa

Lähde: Women Daily Magazine