WC-istuimessa on huomattavasti vähemmän bakteereja kuin monien käsittelemässä kuntosalivälineessä.

Kuntosalit voivat kuhista erilaisia bakteereja ja eräässä analyysi onkin selvitetty, miten paljon kuntosalin suosituimmissa laitteissa ja välineissä on bakteereja. Analyysia varten FitRated-sivusto tutki bakteerinäytteitä 27 kuntosalivälineestä eri kuntosaleilta, jotka ovat osa isoja kuntosaliketjuja Yhdysvalloissa.

Women’s Healthin mukaan analyysi paljasti, kuinka salilaitteissa voi olla huomattavasti enemmän bakteereja kuin asioissa, joita jokainen kohtaa päivittäin. Kuntopyörässä on 39 kertaa enemmän bakteereja kuin kahvilan muovitarjottimessa, kun taas juoksumatolta löytyi 79 kertaa enemmän bakteereja kuin vesihanasta.

Pahin kaikista on kuitenkin vapaat painot: niissä on peräti 362 kertaa enemmän bakteereja kuin WC-istuimessa. Women’s Healthin mukaan painot voivat olla kuntosalin bakteeripesä sen takia, että monet pyyhkivät cardiolaitteet ennen ja jälkeen niiden käytön, mutta vapaat painot harvemmin saavat moista kohtelua.

Kuntosalilla on lähes mahdotonta vahtia, kuka pyyhkii välineitä ennen ja jälkeen käytön, joten sen takia kannattaakin vältellä silmien, nenän ja suun koskemista ennen kuin olet saanut treenisi valmiiksi ja pääset suihkuun peseytymään.

Voit lukea lisää FitRatedin analyysistä täältä.

Lähde: Women’s Health