Kuntoilu voi tehdä tyhjäksi osan alkoholin haittavaikutuksista terveyden kannalta.

Toisinaan kunnon treenin jälkeen kylmä olut tai siideri tekee hyvää, mutta samalla saattaa pohtia, meneekö kuntoilusuoritus hukkaan alkoholin nauttimisen myötä. British Journal of Sports Medicine -journalissa on kuitenkin julkaistu tutkimus, jonka tuloksille voi nostaa maljan.

Women’s Healthin mukaan tutkimus selvitti, että säännölliset juoksulenkit voivat ”peruuttaa” alkoholin juomiseen yhdistetyn lisääntyneen riskin kuolla syöpään, kunhan alkoholia nauttii alle 14 annosta viikossa – uutisoimme aiemmin, kuinka alkoholi voi aiheuttaa ainakin seitsemää erilaista syöpää.

Tutkimusta varten analysoitiin yli 36 000 ihmisten tietoja, jotka oli kerätty terveyskyselyillä Englannissa ja Skotlannissa. Tutkijat jaottelivat osallistujat kolmeen ryhmään, lähes olemattomasti liikkuvat, kohtalaisesti liikkuvat ja runsaasti liikkuvat, ja tarkastelivat, kuinka paljon he käyttivät alkoholia.

Kaiken kaikkiaan he, jotka olivat aktiivisia 150 minuuttia kestäneen kohtalaisen aerobisen toiminnan verran, laskivat syöpäriskiään sekä alkoholin juomisen lisäämää riskiä kuolla mistä tahansa syystä. Yli 150 minuuttia kuntoilleilla riski oli vielä alhaisempi.

Women’s Healthin mukaan on syytä huomata, että tutkimus oli havainnoiva, joten löydökset vain toteavat, että on olemassa kytkös kuntoilun, alkoholin ja yleisen terveyden välillä – ei niin, että sinulla takuulla on alhaisempi riski sairastua syöpään, jos kuntoilet ja juot alkoholia.

Tutkimus voi kuitenkin tuoda lohtua siihen, että päivällä tehty kuntoilu tekee tyhjäksi osan myöhemmin nauttimasi alkoholin haittavaikutuksista.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täältä.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia