Alkoholin ja syöpäsairauksien väliltä on löydetty kytkös.

Omaan alkoholin juomiseen kannattaa alkaa kiinnittää enemmän huomiota, sillä tutkimus on löytänyt kytköksen eri syöpien ja alkoholin väliltä, kertoo Cosmopolitan.

Addiction-journalissa julkaistu tutkimus löysi yhteyden seitsemän syövän ja alkoholin kulutuksen väliltä. Cosmopolitanin mukaan löydöksen tekee pelottavaksi se, että riski sairastua on myös heille, jotka mieltävät juovansa keveysti tai kohtuudella.

Tutkimus paljasti vahvoja todisteita siitä, että alkoholi on välitön aiheuttaja ruokatorven, maksan, nielun, kurkunpään, peräsuolen ja paksusuolen syöville sekä rintasyövälle.

Cosmopolitanin mukaan todisteet ovat niin vahvoja, että kyse ei ole korrelaatiosta tai siitä, että alkoholia juova sattuisi olemaan myös henkilö, joka todennäköisemmin tekee jotain toista asiaa, joka aiheuttaa syöpää.

Cosmopolitanin mukaan on riittävästi todisteita, jotta voidaan virallisesti todeta alkoholin olevan suora syy näille erilaisille syöpäsairauksille.

Tutkijat huomauttivat myös, että todisteiden määrä siitä, että alkoholi voi myös aiheuttaa iho-, eturauhas- ja haimasyöpää, kasvavat. Tätä ei kuitenkaan Cosmopolitanin mukaan ole vahvistettu yhtä lopullisesti kuin muiden syöpätyyppien kohdalla.

Suurimmat riskit liittyvät runsaaseen alkoholin juomiseen, mutta tutkijat totesivat olevan huomattava riski myös heidän kohdalla, ketkä juovat silloin tällöin. Cosmopolitanin mukaan he myös haluavat ihmisiä rohkaistavan vähentämään alkoholin kulutustaan.

Tutkijat kehottavatkin ihmisiä olemaan enemmän tietoisia omista juomistottumuksistaan – jos käytät suositeltuja päivittäisrajoja enemmän alkoholia, kannattaa juomista vähentää.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täältä.

Lähde: Cosmopolitan