Nämä tutkimuksiin pohjautuvat hyödyt puhuvat sinkkuna olemisen puolesta

Sinkkuelämän viettämisessä on omat hyötynsä parisuhteisiin verrattuna.

Sinkkuna oleminen on aikanaan saatettu mieltää jopa epäonnistumiseksi elämässä ja on ajateltu jokainen sinkku kaipaa epätoivoisesti kumppania, jotta elämä olisi onnellista ja täydellistä. Ajat ja asenteet ovat kuitenkin muuttuneet ja sinkkuelämään suhtaudutaan eri tavoin.

Nykyisin monet ovat sinkkuja omasta tahdostaan eivätkä kaipaa parisuhdetta. Kaikille parisuhde ei edes välttämättä sovi, sillä Independentin mukaan vuonna 2015 julkaistu tutkimus toi ilmi, että konflikteja ja selkkauksia välttelevät ihmiset ovat onnellisempia sinkkuna kuin parisuhteessa.

Vaikka parisuhteessa olemisessakin on omat hyvät puolensa – kukin toimii parhaakseen katsomalla tavalla sen suhteen – ovat tutkimukset löytäneet omia hyötyjä sinkkuelämän viettämiselle. Alle onkin listattu viisi sinkkuna olemisen hyötyä.

1. Läheisemmät ystävyyssuhteet

Luultavasti jokaiselle on tuttua se, kuinka ystävä tuntuu kuin katoavan maan päältä, kun hän aloittaa uuden parisuhteen ja hänestä alkaa kuulua jälleen, kun suhde loppuu tai vakiintuu niin, ettei kaikki aika kulu enää uuden rakkaan kanssa. Independentin mukaan tutkimus on kuitenkin selvittänyt, että sinkuilla on paremmat suhteet perheisiinsä, ystäviinsä ja naapureihinsa.

2. Parempi kunto

Yhden tutkimuksen mukaan 73 prosenttia briteistä, jotka eivät onnistuneet kuntoilemaan suositeltua 150 minuuttia viikossa, oli naimisissa. Olivatpa sitten eronneita tai eivät koskaan olleet naimisissa, sinkut pitävät kunnostaa todennäköisemmin huolta. Vuonna 2013 julkaistu tutkimus myös paljasti, että onnellisesti naimisissa olleilla paino nousi todennäköisemmin häiden jälkeisten neljän vuoden aikana.

3. Tyytyväisyys töissä

Sinkut voivat Independentin mukaan käyttää aikaa uraansa niin paljon kuin haluavat ilman syyllisyyden tunteita. Tutkimuksen mukaan sinkut voivat jopa nauttia työstään enemmän, koska heillä on taipumus arvostaa merkityksellistä työtä enemmän.

4. Enemmän rahaa käytössä

Parisuhteessa oleminen voi tulla paljon kalliimmaksi kuin sinkkuelämän viettäminen; saatat joutua matkustelemaan toiselle puolen maata, jos olet etäsuhteessa, käyttämään rahaa romanttisiin illallisiin ja ostamaan lahjoja appivanhemmille omiesi lisäksi. Erään tutkimuksen mukaan parisuhteessa olevilla on taipumus omata enemmän lainaa.

5. Paremmat yöunet

Kun koko sänky on omassa käytössä eikä tarvitse kuunnella toisen kuorsaamista, tapella peitosta tai erilaisista unirytmeistä, saa joka yö todennäköisemmin nukuttua paremmat yöunet. Hyvät yöunet taas vaikuttavat hyvinvointiin ja mielialaan, joten Independentin mukaan olet todennäköisemmin myös paremmalla tuulella herättyäsi, mikä vaikuttaa kaikkeen, mitä teet.

Mitä hyötyjä sinkkuna olemisessa sinun mielestäsi on? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.