Harvassa lienevät naiset, jotka nauttivat kuukautisistaan.

Yli puolet ovatkin kertoneet, kuinka esimerkiksi kuukautiskivut vaikuttavat heidän kykyynsä tehdä töitä, kuten kerroimme aiemminGlamourin mukaan olisikin tärkeää, että naiset tietäisivät, mitkä tavat voivat vaikuttaa kuukautisiin niitä pahentaen.

Alla on kymmenen tällaista yleistä tapaa.

1. Alkoholin juominen

Lääkäri Donnica L. Mooren mukaan alkoholin juominen ennen kuukautisia voi pahentaa PMS-oireita, etenkin kramppeja, koska se voi kuivattaa ja kuluttaa loppuun magnesiumtasosi. Se voi aiheuttaa myös päänsärkyä, mielialan vaihteluja ja rintojen arkuutta.

2. Kitsastelu nukkumisen kanssa

Nukkumisrytmi auttaa säännöstelemään sukupuolihormoneja ja kuukautisten seuraamisen tarkoitetun Clue-sovelluksen tutkijat selvittivätkin, että nukkumalla vähemmän voit tehdä kuukautisista pidemmät ja epäsäännöllisemmät.

3. Kahvi

Mental Dailyn teettämään kyselyyn vastanneista 78 prosenttia sanoi kofeiinin olevan yksi suurimmista ongelmista kuukautisten aikana. Yhden tutkimuksen mukaan kupillinen tai useampi kofeiinia sisältävää juomaa päivässä lisää PMS-riskiä 30 prosentilla. Mooren mukaan kofeiini voi kuitenkin myös auttaa kuukautisiin liittyvän migreenin kanssa, joten vaikutus voi vaihdella yksilöittäin.

4. Suolaisten ruokien syöminen

Jos turvotus on ongelmasi kuukautisten yhteydessä, suola vain pahentaa sitä, koska Mooren mukaan se kerryttää nestettä. Kokeile juoda greippimehua ja paljon vettä saadaksesi helpotusta turvotukseen.

5. Tupakointi

Tupakointi ei ylipäänsä ole terveellistä ja se voi vaikuttaa myös kuukautisiin. Mental Dailyn kyselyyn vastanneista 69 prosenttia sanoi tupakoinnin olevan yksi kolmesta negatiivisimmin kuukautisiin vaikuttavasta tekijästä. Cluen tutkijoiden mukaan runsaasti tupakoivat voivat kokea ankaria kramppeja ja PMS-oireita.

6. Paikoillaan istuminen

Mooren mukaan liikunta vähentää kramppeja lisäten verenkiertoa ja pitäen stressiä aisoissa, kun taas istuminen koko päivän voi vain pahentaa niitä.

7. Särkylääkkeiden ottaminen

Vaikka särkylääkkeistä hakee helpotusta kuukautiskipuihin, voivat ne kuitenkin lisätä verenvuotoa. Mooren mukaan etenkin aspiriini voi vaikuttaa näin, kun taas ibuprofeenilla todennäköisyys tällaiseen vaikutukseen on pienin.

8. Annat stressin kasautua

Stressi ei ole hyvästä kropalle oikeastaan millään tavoin ja siihen lukeutuu myös kuukautiskierto. Mental Dailyn kyselyssä stressi oli yleisin tekijä ikäviin kuukautisiin ja 98 prosenttia naisista nimesi työstressin kolmen pahimman vaikuttavan tekijän joukkoon. Stressi laskee kipukynnestä, mikä tekee krampeista entistä epämukavammat. Moore suosittelee liikuntaa, meditointia, seksiä tai mitä tahansa, mikä laskee stressiä kuukautisten aikana.

9. Käytät kierukkaa

Vaikka kierukat ovat tehokkaita ja pitkäkestoisia, joillakin ne Mooren mukaan aiheuttavat lisää kramppeja. Jos tämä ongelma muuttuu vaikeaksi, kannattaa mahdollisuuksien mukaan harkita ehkäisymenetelmän vaihtoa sellaiseen, joka ei pahenna kramppeja.

10. Nautit runsaasti sokeria

Kuukautisten aikana on täysin normalia himoita makeaa, kuten kerroimme aiemmin, voi olla parasta kuitenkin taltuttaa himoja vähemmän sokerisilla syötävillä, kuten kuivatuilla hedelmillä, myslillä ja maapähkinävoilla. Mooren mukaan liiallinen sokeri voi pahentaa PMS-oireita.

Lähde: Glamour