Välttämällä näitä virheitä, saa treenistä paremmin kaiken tehon irti ja välttyy vammoilta.

Treenaus on pääsääntöisesti hyvästä. Jotta treenistä saisi irti mahdollisimman paljon ja välttyisi vammoilta, kannattaa pitää huoli siitä, että tekee liikesarjat oikein ja noudattaa hyvää kuntosaliohjelmaa.

Ennen kuin suuntaat salille seuraavan kerran, varmista ettet tee mitään näistä virheistä:

1. Sinulla ei ole kuntosaliohjelmaa.

Jos aina vain teet satunnaisia liikkeitä fiiliksen mukaan, et todennäköisesti saavuta tuloksia. Laadi tavoitteet ja treenaa niihin pyrkien. Mieti myös, miten tekemäsi treeniliikkeet sopivat yhteen ja sitä, treenaatko kehoasi tasapuolisesti ja monipuolisesti.

2. Teet vain niitä liikkeitä, joista pidät.

Jos teet vain niitä liikkeitä, joista suoriudut vaivattomasti ja joista pidät, harjoitat jo vahvoja lihaksia ja unohdat ne osa-alueet, jotka kaipaisivat huomiotasi. Hyvä muistisääntö on tehdä ainakin sitä liikettä, joka tuntuu kaikkein vastenmielisemmalta; sen kaltaista treeniä kehosi tarvitsee todennäköisesti eniten.

3. Lepäät liian kauan sarjojen välissä.

Liian pitkät tauot venyttävät turhaa treeniaikaasi, mutta tekevät ennen kaikkea hallaa itse treenille. Tällöin kroppasi luulee toistoja lämmittelyksi, ei tositreeniksi. Jos teet 1o toistoa tai enemmän kevyehköillä painoilla, et tarvitse lepoa sarjojen välissä kuin 30-45 sekuntia. Maksimipainoilla tehtyjen sarjojen välissä voi levätä kolmesta neljään minuuttia. Älä kuitenkaan lepää istuen, sitä tulee tehtyä muutenkin tarpeeksi!

4. Treenaat liian kevyillä painoilla.

Kevyitä käsipainoja heiluttelemalla ei pääse mihinkään tuloksiin. Sopivat painot ovat sellaiset, että esimerkiksi 12 toiston sarjaa tehdessä kaksi viimeistä toistoa tulisi tuntua lähes mahdottomalta.

5. Pidät juoksulenkkareita kuntosalilla.

Juoksulenkkareissa kantapää on usein hieman korkeammalla kuin varpaat. Painonnostossa käytetyissä kengissä ei tulisi olla tällaista pohjanmuotoa, vaan varpaiden ja kantapään tulisi olla samalla tasolla. Juoksulenkkareissa ei myöskään ole yleensä paljoa tukea sivuilla, mitä taas tarvitaan erilaisessa kuntosalitreenissä. Käytä juoksulenkkareita juoksemiseen, ja hanki erikseen tukevat ja asianmukaiset salitreenikengät.

Lähde: Fitness Magazine