Useimmat kauneusleikkaukseen hakeutuvat toivovat saavansa operaation avulla lisää itsevarmuutta.

Yhä useammat naiset hakeutuvat erilaisiin kauneuskirurgisiin operaatioihin korjauttaakseen tyytymättömyyttä aiheuttavia kohtia ulkonäössään. Nämä ovat kymmenen yleisintä syytä, miksi naiset menevät kauneusleikkauksiin.

1. Parantaakseen itsetuntoaan.

2. Parantaakseen itsevarmuuttaan ylipäätään.

3. Parantaakseen onnellisuuttaan.

4. Tunteakseen olonsa mukavammaksi valokuvissa.

5. Parantaakseen ulkonäköään, kun vaatteet ovat päällä.

6. Parantaakseen ulkonäköään, kun on alasti tai vähissä vaatteissa.

7. Lisätäkseen seksuaalista vetovoimaansa.

8. Tunteakseen olonsa mukavaksi sosiaaliseen mediaan jaetuissa selfieissä.

9. Nostaakseen varmuuttaan huomion keskipisteenä ollessa.

10. Lisätäkseen seksielämäänsä.

RealSelf.com:in teettämän kyselyn mukaan yli 90% 18-24-vuotiaista amerikkalaisista naisista on tyytymätön ainakin yhteen kohtaan vartalossaan. Yleisin tyytymättömyyden aiheuttaja on vatsan alue.

Tilanne ei helpota juurikaan iän myötä, sillä 55-64-vuotiailla naisilla vastaava luku oli 85%. Tyytymättömyys keskivartaloon nousi kyselyssä esiin ikään, sukupuoleen ja etniseen ryhmään katsomatta. Kyselyyn vastasi 5053 naista. Tyytymättömyyttä herättävissä alueissa keskivartaloa seurasivat reisien ja säärien alue, takapuoli ja iho.

Yksi viidestä kyselyyn vastanneesta myönsi pohtivansa aktiivisesti kauneusleikkaukseen menoa, ja yhdellä kymmenestä oli jo jokin operaatio takana. 25-34-vuotiaiden ikäryhmä oli kaikkein halukkainta muuttamaan jotain kohtaa itsessään ja kauneusleikkaus oli heidän joukossaan suosituin vaihtoehto.

Kaikki eivät kuitenkaan pyri muuttamaan itseään, sillä 57% vastanneista ei ollut koskaan yrittänyt muokata mitään kohtaa vartalossaan kosmeettisilla toimenpitellä. Itseasiassa kyselyn vastauksia analysoitaessa huomattiin, että 45-vuotta täytettyään naiset eivät enää aktiivisesti yrittäneet muokata ulkonäköään, kaulan aluetta lukuunottamatta.

Lähde: Daily Mail