Naiset vertaavat nykyistä seksielämäänsä menneeseen miehiä enemmän – näin se ei ole haitaksi

Menneiden muistelu seksin suhteen ei ole aina huono asia.

Noin kolmannella naisista (30%) ja noin viidennellä miehistä (21%) on tapana vertailla nykyistä seksielämäänsä siihen, minkälainen heidän seksielämänsä oli entisen kumppaninsa kanssa. Tämä selvisi deittisivusto EliteSinglesin kyselystä.

Naistelehti Glamour halusi selvittää, onko tällainen tapa hyvästä. Seksi- ja deittailuasiantuntija Nikki Goldsteinin mukaan se on vain luonnollista – miten muuten ihmiset voisivat tietää, onko seksi hyvää, jos ei olisi mitään taustaa, johon verrata?

”Menneisyytemme tarjoavat meille tason, jolla määritellä onko jokin hyvää, huonoa tai parempaa”, Goldstein sanoi.

”Näin myös opimme, mitä haluamme ja miten kehomme toimivat”, asiantuntija jatkoi.

Muistelu voi myös mennä epäterveelle tasolle

Aiempin suhteiden muistelussa on kuitenkin rajoitteensa ja se voi myös mennä epäterveelle tasolle. Goldsteinin mukaan on järkevää ajatella asioita, joista voi oppia ja parantaa, mutta vertaamalla synnynnäisiä ominaisuuksia, kuten penisten kokoja, ei se auta ketään.

”On tärkeää pysyä läsnä nykyisen seksielämäsi kanssa ja juhlistaa sitä, mistä nautit, mutta myös toimia sen kanssa, mitä on edessäsi”, hän sanoi Glamourille.

Eli jos exäsi on opettanut sinulle, mikä sinulle toimii sänkyleikeissä, voi siitä tiedosta olla sinulle hyötyä, kun on kyse seksistä nykyisen kumppanisi kanssa. Jos taas muistosi saavat sinut näkemään uuden kumppanisi riittämättömänä, on parempi sysätä muistot pois mielestä.

Jos kuitenkin haluat muistella exäsi kanssa harrastamaa seksiä, on Goldsteinin mukaan todella tärkeää muotoilla uudelleen se, miten näet sen mielessäsi.

”Sen sijaan, että näkisit jokaisen tilanteen parempana tai huonompana, meidän pitäisi nähdä seksuaaliset kokemukset vain erilaisina”, hän neuvoo.

Mitä mieltä sinä olet, onko exän kanssa harrastetun seksin muisteleminen hyväksyttävää tai hyvä asia? Ota kantaa kommenteissa.

Lähde: Glamour


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.