Viettämällä runsaasti aikaa pyörän satulassa, voi orgasmin saaminen seksin aikana muuttua vaikeammaksi.

On yleisesti tiedossa, että liikunta on hyvästä terveyttä ajatellen, ja esimerkiksi spinning-tunnit ja kesäisin ulkona pyöräily voivat olla suosittu tapa pitää kuntoa yllä. Journal of Sexual Medicine -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan kuitenkin runsas pyörän satulassa vietetty aika voi vaikuttaa ikävästi seksielämään.

Jos pyöräilyn parissa viettää paljon aikaa, voi se tehdä alapäästä vähemmän herkän. Tämä taas on huono asia, koska mitä vähemmän herkkä siitä tulee, sitä vaikeampaa voi olla tuntea mielihyvää ja saada orgasmi seksin aikana.

Tutkimusta varten 48 juoksijaa ja pyöräilijää juoksivat ja polkivat ainakin 16 kilometriä (10 mailia) viikossa, joten he viettivät paljon aikaa pyörän selässä. Tutkimustuloksista ilmeni, että ajan viettäminen pyöräillen vaikutti emättimen ja ulkosynnyttymien tuntemuksiin, vaikeuttaen orgasmin saamista.

Tutkimuksesta uutisoineen Metron mukaan tutkijat huomauttivat, että tietyt pyöräilyasennot olivat pahempia alapäätä ajatellen. Jos pyöräilijällä oli ohjaustanko alempana kuin satula (kuten monissa spinning-tuntien pyörissä on), oli hänellä todennäköisemmin merkittävämmin vähentynyt herkkyys emättimen ja ulkosynnyttymien alueella.

Vaikutus johtuu siitä, mihin kulmaan vartalo joutuu polkiessa: kun nojaa eteenpäin ja alaspäin, kohdistuu välilihaan suurempi paine, mikä Metron mukaan johtaa kudosten ja verisuonten puristumiseen emättimen ympärillä. Tästä syystä kesken spinning-tunnin saatat tuntea kipua ja tunnottomuutta.

Tutkimustulos ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun pitäisi lopettaa spinning-tunneilla käyminen tai pyöräileminen. Sen sijaan koeta vähentää siihen käyttämääsi aikaa ja kuntoilla myös alapään kannalta ystävällisemmillä tavoilla, kuten käymällä lenkillä.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Metro