Jotkut meistä puhuvat unissaan ja siitä voi jopa olla haittaa parisuhteeseen, jos puoliso ei pidä kuulemastaan. Mutta kannattaako kuulemaansa ottaa tosissaan?

Bändi nimeltään The Romantics lauloi jo vuonna 1983 siitä kuinka jonkun rakas puhui unissaan, ja paljasti samalla salaisuuksia (Talking in Your Sleep). Salaisuuksia voi toki paljastua, jos joku, yleensä puoliso kuulee öiset keskustelut. The List -sivusto on selvittänyt, että miksi jotkut meistä puhuvat unissaan. Samalla selvitettiin, että kannattaako näitä kuulemiansa asioita ottaa tosissaan, vai pistää ne toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Jotkut asiat, joita unissaan puhutaan, voivat kuulostaa aika pahaltakin. Ne voivat olla salaisuuksia, joita sinunkaan ei ole ollut tarkoitus kuulla. Ne voivat loukata, joten voit ehkä luulla, että puolisosi tarkoittaa niitä asioita ihan oikeasti. Jutut voivat kuulostaa myös siltä, kuin puolisosi juttelisi kanssasi, vaikka sitä hän ei oikeasti tee. Hän ei ole tajuissaan, eikä todennäköisesti muista jutuista aamulla mitään.

Suurin osa on ainakin joskus puhunut unissaan eli noin 66 %, mutta vain 5 % tekee sitä säännöllisesti. Jos kumppanisi kuuluu tähän jälkimmäiseen ryhmään, ehkä kuulet hänen yöllisiä juttujaan aika usein. Se mistä tällainen johtuu, että jotkut puhuvat usein unissaan, voi liittyä päihteiden käyttöön, posttraumaattiseen stressiin tai muihin asioihin, jotka ovat järkyttäneet mieltä.

Jos kumppanisi yölliset keskustelut kuulostavat aggressiivisilta, ehkä hän ei pysty ilmaisemaan itseään kunnolla hereillä ollessaan. Jos hän on esimerkiksi perfektionisti, mutta ei pysty kertomaan omista tarpeistaan, ehkä hän purkaa näitä turhautumia unissaan puheen kautta.

Ehkä on parasta, että et kuuntele näitä yöllisiä juttuja, vaan koitat nukkua niin sikeästi, että et herää niihin. Ainakin, jos haluat, että ne eivät häiritse parisuhdettanne.Kannattaa miettiä, että mitä kaikkea itse koet näkemissäsi unissa. Et ehkä haluaisi kertoa niistä jokaisesta puolisollesi? Eikä niissä usein ole edes mitään järkeä niin kuin näissä yöllisissä jutuissakaan.

Lähde: The List