Näin naiset ympäri maailman treenaavat

 Naisten treenitottumukset eroavat toisistaan maailmalla.

Jos haluaisit aloittaa kuntoilun, mutta et ole keksinyt vielä, millä tavalla, voit hakea inspiraatiota muun maailman naisten kuntoilutavoista. Lue alta vinkit, miten maailman naiset treenaavat japanilaisista venäläisiin.

Kiina

Yllättävää kyllä, kiinalaisnaiset ovat innostuneet kuntoilusta painojen kera. Shape-lehti kertoo kehonrakennuksen olleen vuonna 2014 etsityin kuntoilumuoto Kiinassa Googlen hakujen perusteella ja uusia saleja ilmestyy ympäri maata. Kiinan top 3 -treenit Googlen mukaan ovat: kehonrakennus, zumba ja haarahypyt.

Intia

Intia on joogan syntymäpaikka ja intialaiset edelleen suosivat venyttelyä ja hengitysharjoituksia. Naiset kokeilevat myös pilatesta, mutta kenties yllättävin suosittu Google-haku on amerikkalainen vapaaottelija Brock Lesnar, joka on Intiassa todella suosittu. Intian haetuimmat top 3 -treenit ovat: venytelyharjoitukset, harjoitukset raskauden aikana ja hengitysharjoitukset.

Venäjä

Shapen mukaan venäläisnaiset suosivat nopeaa ja tehokasta 7 minuutin treeniä, jota voi tehdä ilman välineitä. Muut top 3 -treenien joukkoon sijoittuneet Google-haut olivat kuntoilu ilman välineitä kadulla ja kotitreeni.

Englanti

Englantilaiset suosivat rankkaa ja hikeä aiheuttavaa treeniä. Googlatuin treeni naisten keskuudessa onkin HIIT-intervallitreeni, jota seuraavat pilates ja crossfit.

Saudi-Arabia

Shape kertoo, että saudiarabialaiset naiset etsivät Googlesta eniten voimisteluun liittyviä harjoituksia. Toisena on venyttelyharjoitukset ja kolmantena – huolimatta siitä, että suurin osa popmusiikista on kiellettyä – zumba.

Australia

Australiassa naiset suosivat eniten kahvakuulien käyttöä. Shapen mukaan naiset myös pitävät crossfitistä ja ojentajien treenaamisesta.

Brasilia

Brasilialaisnaiset ovat hieman eri maata kuin esimerkiksi yllä mainitut australialaiset. Googlen hakujen mukaan brasilialaiset naiset suosivat eniten balettiin pohjautuvaa treeniä. Top 3 -treenien seassa olivat myös pakara- ja vatsalihastreenit.

Japani

Muualla maailmassa naiset tuntuvat huolehtivan lihaksistaan, kun taas japanilaiset naiset miettivät kasvojaan. Japanin top 3 -treenit ovat: harjoittelu tasapainopalloilla, kasvoharjoitukset ja äitiysajan treeni.

Kanada

Kanadalaisnaiset suosivat kiinalaisten tavoin kehonrakennusta. Toiseksi suosituin Shapen mukaan on jalkatreenit ja kolmantena Tabata-treenit, jotka polttavat rasvaa.

Meksiko

Googlen hakujen perusteella meksikolaiset naiset huolehtivat kunnostaan myös raskauden aikana, sillä haetuin treeni oli raskauden aikaiset harjoitukset. Sitä seurasi rentoutusharjoitukset ja kolmantena oli isometriset harjoitukset.

Lähde: Shape