Miellätkö jälkkärit ja herkut pahaksi ja negatiiviseksi asiaksi? Ei kannattaisi

Etenkin laihduttaessa herkut, jälkiruoat ja epäterveelliset syötävät ovat kieltolistalla ja niistä ajattelee negatiivisesti, mutta näin ei välttämättä kannattaisi toimia.

Arizonan osavaltionyliopisto toteutti joukon tutkimuksia, jotka osoittivat kuinka dieettisuunnitelmat voivat mennä pois raiteilta, jos syötäviä laittaa kiellettyjen syötävien listalle.

Ensimmäisessä tutkimuksessa opiskelijat, jotka vastaanottivat negatiivisia viestejä jälkiruoista (kuten ”kaikki jälkiruoka on pahaa”), ajattelivat positiivisemmin muista epäterveellisistä syötävistä kuin he, jotka saivat positiivisia tai neutraaleja viestejä.

Toisessa tutkimuksessa negatiivisia viestejä epäterveellisistä ruoaista nähneet söivät 39 prosenttia enemmän keksejä kuin he, jotka näkivät naposteltavasta posiitivisen viestin.

Tutkijoilla on selitys sille, miksi negatiivisten viestien näkeminen vaikuttaa laihduttajiin tällä tavoin.

”He tuntevat kuin heidän vapautensa kontrolloida ruokavalintojaan olisi uhattuna”, tutkimusta tehnyt Nguyen Pham sanoi.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että herkkujen hyvyyttä pitäisi hehkuttaa itselle. Tutkijat tekivät myös kolmannen tutkimuksen, jossa sekä positiivisia että negatiivisia viestejä epäterveellisistä ruoista saaneet valitsivat 47 prosenttia vähemmän epäterveellisiä naposteltavia kuin he, jotka näkivät vain negatiivisen viestin.

Tutkijoiden mukaan tasapainoisempi lähestymistapa voi siis olla oikea tapa oimia. Jos siis haluat esimerkiksi vähentää nauttimasi sokerin määrää, on hyvä tietää faktat syötäviesi ravintosisällöstä, mutta muistaa, ettei koskaan pidä sanoa ei koskaan.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.