Jo muutaman kilon laihtumisesta voi olla paljon iloa terveydellesi

Pienelläkin painonpudotuksella voi olla jo merkittävä vaikutus terveyteesi.

Laihduttamista on helppo pohtia, mutta tuumasta toimeen ryhtyminen ei ole aina yhtä helppoa – ”Aloitan sen ensi viikolla… Aloitan sen ensi kuussa”, on moni ajatellut. Tutkimus on antanut kuitenkin hyvän syyn aloittaa heti.

Glamour kertoo Cell Metabolism -journalissa julkaistun tutkimuksen paljastaneen, että jo niinkin vähän kuin viiden prosentin painonpudotus kehon painosta voi johtaa merkittäviin terveyshyötyihin.

Satunnaistetussa kontrolloidussa tutkimuksessa oli mukana miehiä ja naisia, jotka viettivät paljon aikaa istualtaan ja painoivat noin sata kiloa. Tutkimusta varten heitä pyydettiin rajoittamaan kaloriensa määrää – he eivät lisänneet liikunnan määrää.

Tutkijat saivat selville, että jo viiden prosentin painonpudotus vaikutti suuresti osallistujien riskitekijöihin sairastua tyypin II diabetekseen ja sepelvaltimotautiin.

Tutkimusta johtanut Samuel Klein kertoi Glamourille, että viiden prosentin painonpudotus oli yhteydessä 20-30 prosentin vähentymiseen insuliiniherkkyydessä, kolesterolitasoissa ja verenpaineessa.

”Siinä vaiheessa ei kenties näe paljon kosmeettisia muutoksia, mutta sillä on merkittävä vaikutus terveyteesi”, Klein sanoi.

Glamourin mukaan tutkimuksen rohkaisevat tulokset on syytä pitää mielessä alkaessa laihduttaa, koska se voi auttaa motivoitumaan tekemään töitä edes pientä edistystä kohti.

”Asiantuntijat ovat aiemmin suositelleet, että pitäisi laihduttaa 5-10 prosenttia kehon painosta parantaakseen terveyttään – pohjautuen taaksepäin katsoviin laihdutustutkimuksiin. Tämä tutkimus tunnisti kuitenkin laihtumisen hyödyt jo viidessä prosentissa”, Klein kommentoi.

”Koska on helpompi laihduttaa viisi kuin kymmenen prosenttia, toivomme tämän kohtuullisen tavoitteen helpottavan ihmisten kilojen karistamista ja kilojen pitämistä poissa”, Klein päätti.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.