Iho kaipaa erilaista hoitoa syksyllä – viisi vinkkiä, miten huolehdit hyvin ihostasi syksyn tullen

Syksyn koittaessa voi olla tarpeen muuttaa tapojasi huolehtia ihostasi.

Syksyn saavuttua ihossa tapahtuu muutoksia, jotka vaikuttavat siihen, miten ihoa pitäisi hoitaa. Alla on viisi muutosta, joita ihossasi tapahtuu syksyisin sekä miten ne vaikuttavat siihen, miten ihoasi hoidat.

1. Se on todella kuiva

Kylmempi sää on vinkki sinulle ottaa useampia kosteuttavia tuotteita osaksi kauneusrutiinejasi. Enää ei pelkkä palasaippua riitä; tarvitset hellän puhdistusaineen, joka kosteuttaa sekä kosteusvoiteen koko vartalollesi.

2. Ihosi on hyvin herkkä

Ihosta tulee paljon alttiimpi ympäristölle lämpötilan laskiessa ja joskus on parempi antaakin ihon hengähtää. Pidä siis hieman taukoa rajummista hoidoista ja tuotteista ja kuori ihoasi harvemmin keskittyen sen sijaan enemmän puhdistukseen ja kosteuttamiseen.

3. Aurinko on jättänyt jälkensä

Olitpa sitten viettänyt kesän rannalla tai et, on aurinko päässyt vaurioittamaan ihoasi, mikä voi ilmetä esimerkiksi näkyvämmin merkein ikääntymisestä. Dermatologian kliininen apulaisprofessori Gary Goldenberg suosittelee lisäämään retinoideja kauneusrutiineihisi korjaamaan ja uudistamaan ihoasi.

Toinen merkki kesän vaikutuksista on suuremmat huokoset.

”Aurinko ja kuumuus stimuloivat talirauhasia tuottamaan enemmän talia, joka yhdessä lian ja keratiinin kanssa täyttää ja venyttää huokosia. UVA-säteily heikentää ja rikkoo kollageenia ja elastiinia ja tämä saa huokoset laajenemaan vielä enemmän”, ihotautilääkäri Ellen Marmur sanoi ja kehottaa käyttämään salisyylihappoja sisältäviä tuotteita puhdistamaan huokosia.

4. Iho on haavoittuvaisempi auringon vaurioille

UV-indeksi voi pysytellä korkealla ja saatat olla vähemmän tietoinen siitä tai vähemmän motivoitunut käyttämään suojaavia tuotteita.

”Käytä kosteuttavaa aurinkovoidetta joka aamu ja korkeamman suojakertoimen omaavia tuotteita, kun puuhastelet ulkona”, Goldenberg ohjeistaa.

5. Verenkierto voi olla hitaampaa

Kylmä keli voi kutistaa verisuonia ja näin haitata verenkiertoa. Esteetikko Renée Rouleaun mukaan huonompi verenkierto ihoon voi saada hipiän näyttämään kelmeältä. Siksi ihoa kannattaa hoitaa tuotteilla, joissa on antioksidantteja, jotka stimuloivat verenkiertoa, kuten rosmariini, ginsenguutetta ja piparminttua.

Lähde: Marie Claire


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.