Näistä kymmenestä vinkistä voi olla apua, jos haluat muuttaa huonon päivän paremmaksi.

Jokaisella on välillä päiviä, jolloin tekisi vain mieli ryömiä peiton alle maailmaa piiloon. Huonon päivän voi kuitenkin koettaa muuttaa hyväksi.

Popsugar koosti vinkkejä, joilla voit koettaa muuttaa päiväsi paremmaksi:

Aloita reissun suunnittelu

Tutkimus on osoittanut, että reissun suunnittelemisella ja odottamisella on jopa suuremmat vaikutukset onnellisuuteen kuin itse reissulla.

Tee hyvää ruokaa

Hyvä ruoka, parempi mieli, sanotaan. Valmista jotain syötävää, jonka tiedät olevan hyvää ja saavan sinut siten paremmalle tuulelle.

Tee jotain kivaa toiselle ihmiselle

Tutkimukset ovat osoittaneet, että tekemällä jotain mukavaa toiselle voi omakin olo muuttua paremmaksi. Kyse voi olla jostain pienestä teosta, kuten kertomalla viestillä parhaalle ystävälle, kuinka paljon häntä arvostaa tai tekemällä ruokaa kumppanilleen.

Kaverit hätiin

Kerro ystävällesi, että tarvitset hätähengailusession, jotta saat muuta ajateltavaa. Kun olet toisen ihmisen seurassa, voi mieliala kohentua. On aina mukavaa, kun on ymmärtävä kuuntelija seurana, kuka samalla tarjoaa muuta ajateltavaa.

Kuntoile

Kuntoilu tuottaa endorfiineja, jotka saavat olon tuntumaan hyvältä. Mene siis salille, laita lempitreenibiisis soimaan ja tee hyvä treeni. Olosi kohenee nopeasti.

Meditoi

Sulje silmäsi, hengitä pari kertaa syvään ja mielessäsi vapauta kaikki, mikä vaivaa sinua. Meditaatio antaa aivoillesi tauon stressistä ja se voi auttaa sinua ajattelemaan asioita eri perspektiivistä ja ymmärrät, ettei tilanteesi olekaan niin kamala.

Katso komediaa

Nauru on paras lääke ja hauskan elokuva, tv-sarjan tai jopa YouTube-videon katsominen voi viedä ajatuksesi pois negatiivisista asioista ja voit piristyä.

Aseta tavoite ja saavuta se

Laita itsellesi pieni ja kohtuullinen tavoite, jonka voit saavuttaa ennen nukkumaan menoa. Se voi olla jotain yksinkertaista, kuten tiskien tiskaamienn tai muutaman kirjan luvun lukeminen. Olosi on parempi kun saat asioita tehtyä.

Eläinterapiaa

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että lemmikin omistaminen on kytköksissä alempiin masennusmäärin ja alhaisempaan verenpaineeseen. Jos sinulla ei ole lemmikkiä, kysy voitko leikkiä jonkun ystäväsi tai tutun naapurisi lemmikin kanssa tai käy eläinkodissa katsomassa söpöjä karvakavereita.

Aikaisin unille

Joskus stressaavan asian jälkeen ei voi tehdä muuta kuin antaa aikaa ja nukkua. Mene aiemmin unille, jotta heräät seuraavana aamuna hyvin levännenä ja valmiina kohtaamaan tulevat haasteet innolla. Jos et saa tarpeeksi unta, saatat olla kiukkuinen ja herkempi, joten huonon päivän päätteeksi kannattaisi ehdottomasti nukkua kunnolla.

Lähde: Popsugar