Haluatko laihtua? Syö enemmän tätä syötävää

Kilojen karistamisessa voi auttaa myös se, että syöt enemmän – mutta sillä on väliä, mitä syöt.

”Jos haluat laihtua, syö enemmän” on neuvo, jota laihduttajat saavat harvoin kuulla. Sen sijaan yleensä kehotetaan jättämään ruokavaliosta pois tiettyjä syötäviä, syömään vähemmän tai liikkumaan enemmän.

The American Journal of Clinical Nutrition -julkaisussa ilmestynyt tutkimus kehottaa kuitenkin lisäämään ruokavalioon syötävää – kunhan ne ovat palkokasvien kuivattuja siemeniä (engl. pulses) eli papuja, herneitä, kikherneitä tai linssejä.

Kanadassa sijaitsevan St. Michael’sin sairaalan tutkijoiden tekemän analyysin mukaan näiden syöminen auttaa laihtumaan ja pysymään kylläisenä kauemmin. Analyysi selvitti, että päivittäinen annos papuja ja muita palkokasvien kuivattuja siemeniä voi edistää pientä laihtumista ja alentaa kolesterolitasoja.

Huffington Postin mukaan tutkijat analysoivat 21 aiempaa kliinistä kokeilua, joihin osallistui yli 900 aikuista, jotka laihtuivat 340 grammaa kuuden viikon aikana. Osallistujat lisäsivät yhden annoksen (130 grammaa) papuja tai vastaavia ruokavalioonsa eivätkä erityisemmin yrittäneet rajoittaa tai vähentää muun ruoan syömistä.

”Uusi tutkimus sopii hyvin aiempaan tutkimukseemme, joka selvitti herneiden ja papujen lisäävän kylläisyyden tunnetta 31 prosentilla, mikä voi johtaa vähäisempään syömiseen”, tutkimusta johtanut Russell de Souza totesi.

Huffington Postin mukaan ruoan lisääminen voi olla ovela, fiksu tapa päihittää haastava laihdutustaisto.

”Vaikka laihtuminen oli pientä, tuloksemme osoittavat, että vain ottamalla näitä palkokasvien siemeniä osaksi ruokavaliota voi auttaa laihtumaan ja meistä tärkeämpää on, että se voi estää painoa tulemasta takaisin, kun olet saanut karistettua kiloja”, de Souza sanoi.

Tutkimus tarjoaakin mahdollisuuden siistiä ruokavaliotaan ja ottaa jotain uutta syötävää osaksi sitä sekä samalla löytää tyydyttävä, terveellinen tapa pitää itsensä kylläisenä.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täältä.

Lähde: Huffington Post