Euroopan vanhimman naisen iän salaisuus: Raa’at kananmunat ja ei miehiä

115-vuotias nainen on ollut sinkkuna yli 70 vuotta.

Omaa sinkkuuttaan ystävänpäivän aikaan surreet voivat saada hieman lohtua 115-vuotiaalta italialaisnaiselta, Emma Moranolta, joka on elänyt sinkkuna viimeiset 77 ystävänpäivää ja kertoo sen auttaneen häntä saavuttamaan pitkän ikänsä.

Newserin mukaan Morano on ollut sinkkuna vuodesta 1938 lähtien, kun hänen avioliittonsa päättyi eroon. Hänen uskotaan olevan Euroopan vanhin elossa oleva henkilö sekä 5. vanhin koko maailmassa.

Moranon avioliitto päättyi hänen pienen poikansa kuoleman jälkeen. Päätöksestään pysyä sinkkuna hän kertoi, ettei halunnut kenenkään dominoivan häntä.

Sinkkuuden lisäksi Morano luottaa kauan sitten lääkäriltä saamaan suositukseen syödä raakoja kananmunia, joita hän on elämänsä aikana popsinut noin 100 000. Suositus oli alun perin kolme raakaa kananmunaa päivässä, mutta sitä on sittemmin vähennetty kahteen.

”Aamupalaksi syön keksejä maidon tai veden kanssa. Sitten on kananmunien vuoro, mitä seuraa pasta ja jauheliha ja päivälliseksi lasillinen maitoa”, vuonna 2013 tehdyssä haastattelussa Morano kertoi.

Newserin mukaan Moranolla on myös geenit puolellaan. Yksi hänen seitsemästä sisaruksestaan eli 102-vuotiaaksi ja toinen menehtyi juuri ennen 100-vuotissyntymäpäiväänsä.

Tammikuussa kerroimme Skotlannissa asuvasta 109-vuotiaasta naisesta, joka kertoi myös pitkän ikänsä salaisuuden olevan pysyminen erossa miehistä.

Lähde: Newser


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.