Ikävästä tilanteesta voi jäädä käteen jotain arvokasta myöhempää elämää varten.

Avioerosta voi olla vaikea nähdä hyviä puolia, mutta lopulta ajatus siitä, että elämä paranee tulee sisäistetyksi. Avioerosta voi ottaa myös opikseen.

Huffington Postin avioero-sivuston Facebook-sivulla keskusteltiin asioista, joita ihmiset ovat oppineet käytyään läpi avioeron.

Alla on kymmenen arvokasta opetusta, joita ihmiset ovat avioeroistaan saaneet:

1. ”Opin, että yksin oleminen voittaa yksinäisenä olemisen yhdessä puolison kanssa joka ilta.”

2. ”Huonot parisuhteet ovat kuin katsoisi huonoa elokuvaa: ne eivät juuri koskaan parane. Voit hukata vuosia siihen, että ajattelet asioiden parantuvan, mutta yrityksistä huolimatta niin ei aina käy. Joskus vaikein mahdollinen asia – suhteen päättäminen – voi lopulta ollakin paras asia, jonka voit itsellesi tehdä.”

3. ”Sinun ei tarvitse olla täydellinen. Jos elämääsi kuuluvat ihmiset aidosti välittävät sinusta, he välittävät sinusta vielä silloinkin, jos töpeksit jotenkin.”

4. ”Opin, että todella ansaitsen parempaa ja koskaan ei pitäisi tyytyä vähempään kuin mitä tarvitsee.”

5. ”Avioeroprosessin jälkeen opin, että minun pitää rakastaa itseäni ennen kuin voin sitoutua toiseen ihmiseen. On ollut mahtavat ja tunteikas matka oppia rakastamaan jälleen itseäni – matka, jonka voin ylpeänä sanoa aloittaneeni yksin.”

6. ”Minulle selvisi, että elämä ei ole itsensä löytämistä, se on itsensä luomista. Sen avioero opetti minulle ja se on myös tatuoituna minuun.”

7. ”On mahdollista olla onnellisempi ilman kumppaniakin. Minä olen tarpeeksi hyvä. En tarvitse toista ihmistä tai parisuhdetta vahvistamaan sitä.”

8. ”Opin, että minullakin on ääni. Nyt en enää suostu hiljennettäväksi tai tuntemaan, etten ole mitään tai kukaan.”

9. ”Opin, että olen paljon vahvempi kuin oletin. Sen ansiosta pidän puoleni seuraavassa parisuhteessani. Minua ei enää koskaan kohdella, kuten exäni kohteli. En suostu sellaiseen enää.”

10. ”Ymmärsin, etten tarvitse ketään täydentämään minua ja on väärin antaa jollekin sellainen valta.”

Lähde: Huffington Post

Kommentit

Kommenttia