Jos suhteen tai avioliiton haluaa kestävän, kannattaisi ikäeroa olla ainakin viisi vuotta – ja naisen se nuorempi osapuoli.

Jos olet miettinyt onnellisen avioliiton tai parisuhteen salaisuutta, ovat tutkijat selvittäneet siihen vastauksen: miehen pitäisi olla vähintään viisi vuotta naista vanhempi ja naisella pitäisi olla miestä parempi koulutus, kertoo Telegraph.

Kenties tämä onkin salaisuus siihen, miksi esimerkiksi supertähti Beyoncén ja hänen rap-mogulimiehensä Jay-Z:n suhde on kestänyt: syyskuun alussa 35 vuotta täyttänyt Beyoncé on miestään yli 10 vuotta nuorempi ja hänellä on myös parempi koulutustausta kuin Jay-Z:llä, joka ei ole saanut todistusta high schoolista.

Telegraphin mukaan European Journal of Operational Researchissa julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että ihmiset valitsevat kumppaninsa rakkauteen, fyysiseen viehätykeen, samanlaiseen makuun, uskomuksiin ja asenteisiin sekä jaettuihin arvoihin pohjautuen.

Tutkimusta tehneet Bathin yliopiston tutkijat sanoivat kuitenkin, että objektiiviset tekijät, kuten ikä, koulutus ja kulttuurinen alkuperä voivat auttaa vähentämään avioeroja.

Jos kuitenkin parista toinen osapuoli on ollut aiemmin naimisissa ja käynyt läpi avioeron, laskee se suhteen kestävyyden mahdollisuuksia. Jos taas molemmat ovat kokeneet avioeron, ei sen vaikutus ole niin suuri.

Telegraphin mukaan tutkimusta varten seurattiin viiden vuoden ajan tuhatta pariskuntaa, jotka olivat joko naimisissa tai vakavassa parisuhteessa, ja heidän avulla selvitettiin viitteitä kestävään suhteeseen.

Mitä mieltä olet tutkimuksen tuloksista? Kommentoi alla!

Lähde: Telegraph