Aivot pitävät kiihkeästä seksielämästä – älykkyys ja muisti hyötyvät

Tutkimuksen mukaan kiihkeä seksielämä voi tehdä sinusta älykkäämmän.

Brittitutkimuksen mukaan aktiivinen seksielämä on hyvästä yllättävällä tavalla, sillä se voi tehdä sinusta älykkäämmän, kertoo New York Post.

Coventryn yliopiston tutkimuksen mukaan iäkkäämmillä miehillä, jotka harrastavat säännöllisesti seksiä, aivojen terveys on parempi. He myös epätodennäköisemmin menettävät muistiaan.

Tutkimusta varten 6 800 brittiä pyydettiin muistamaan kymmenen sanaa viisi minuuttia sen jälkeen, kun olivat kuulleet kyseiset sanat. Heille myös annettiin numerosarja, jossa yksi numero oli väärässä paikassa ja heitä pyydettiin korjaamaan numerosarja oikeaksi.

New York Postin mukaan 50-89-vuotiaat, aktiivisen seksielämän omaavat miehet saivat sanatesteissä 23 prosenttia korkeamman tuloksen ja numerotestissä kolme prosenttia korkeamman tuloksen.

Aktiivisen seksielämän omanneet naiset pärjäsivät paremmin sanatestissä, mutta eivät numerotestissä.

Tutkijat päättelivät, että seksihormonit, kuten dopamiini, ovat kytköksissä aivojen palkitsemiskeskukseen ja auttavat kognitiivisissa toiminnoissa.

”Tulokset viittaavat seksuaalisen neuvonnan edistämiseen terveydenhoidossa, missä myöhemmän iän terve seksielämä voisi olla avuksi parantamaan kognitiivisia toimintoja ja hyvinvointia”, tutkimuksessa todettiin.

Tutkimus julkaistiin Age and Ageing -journalissa.

Lähde: New York Post


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.