Liikunta voi olla muutakin kuin salitreeniä.

Liikkua voi monella tapaa ja kaloreita pystyy kuluttamaan ilman, että on naimisissa kuntosalin kanssa. Onneksi on olemassa hauskoja ja ilmaisia tapoja liikkua, mutta ne saattavat vaatia sen, että pengot ensin varastoa tai autotallia löytääksesi apuvälineitä hauskaan liikuntahetkeen tai ne ovat aktiviteetteja, jotka tarvitsevat useampia osallistujia.

Alle on listattu tapoja kuluttaa kaloreita tehokkaasti ja ilmaiseksi (jos omistat jo tarvittavat välineet) hauskoilla tavoilla. Kulutukset on laskettu noin 68 kiloa painavan henkilön mukaan.

8 hauskaa tapaa kuluttaa kaloreita:

1. Hippa

Se on kuin juoksemista, mutta valepuvussa. Jos elämääsi kuuluu pieniä lapsia, ota ilo irti tästä aktiviteetista heidän kanssaan. Puolen tunnin hippaleikin lomassa onnistut kuluttamaan lähes 150 kaloria.

2. Potki palloa

Kaiva jalkapallo esiin ja potki sitä yksin tai muiden kanssa. Puolessa tunnissa jalkapallon pelaaminen kuluttaa 250 kaloria ja pelailun jälkeen jokainen osallistuja on voittanut edes jotain, kun on saanut kulutettua kaloreitaan.

3. Vaihda kuntopyörä oikeaan pyörään

Pyöräily onnistuu halvallakin kulkupelillä ja monilta löytyy omalta pihalta tai varastosta pyörä. Puolen tunnin kohtalainen pyörälenkki polttaa 285 kaloria ja kevyempi polkeminenkin jo 214.

4. Heittele koreja

Koreja löytyy ainakin koulujen pihoilta ja joistakin puistoista, joten suuntaa sinne pallon kanssa. 30 minuuttia korejen heittelyä voi kuluttaa 214 kaloria.

5. Mene uimaan

Tämä on helppoa etenkin kesähelteillä, kun ei tarvitse maksaa lippuja uimahalliin. Uimalla voi kuluttaa kaloreita 250, jos ui puoli tuntia kohtalaisella temmolla ja kevyellä uinnillakin saman verran kuin kevyellä pyöräilyllä.

6. Kopittelu

Pallon kopittelu tai frisbeen heittely jonkun kanssakin voidaan laskea liikunnaksi, sillä puoli tuntia moista aktiviteettia kuluttaa 90 kaloria.

7. Laita jalalla koreasti

Laita musiikki soimaan ja anna kehosi liikkua sen tahtiin haluamallasi tavalla. Puolessa tunnissa voit tanssia pois 153 kaloria.

8. Rullaluistelu

Tämä on listan tehokkaimpia kulutusmuotoja. Vedä rullaluistimet jalkaan ja sään salliessa lähde ulos ne jalassa. 30 minuuttia rullaluistelua kuluttaa 428 kaloria.

Lähde: Huffington Post