5 asiaa, joita laihtuminen ei koskaan korjaa

Toisin kuin moni voi olettaa, ei laihduttamisella voi korjata elämässä olevia ongelmia.

Ajatteletko, että laihduttaminen tekee sinunsta onnellisemman, itsevarmemman ja paremman töissä? Moni voi näin ajatella, mutta todellisuudessa vaikutus ei ole avain sellainen.

Kliinisen psykologin Terese Weinstein Katzin mukaan ihmisiä ympäröi viesti, jonka mukaan laihtuminen korjaa kaikki ongelmat.

”On olemassa fantasia, että laihat ihmiset ovat lopulta onnellisempia”, hän sanoi Women’s Healthille.

Laihduttaminen voi saada sinut tuntemaan olosi voittamattomaksi ainakin alussa, mutta on kuitenkin asioita, joita kilojen karistaminen ei korjaa.

Ennen kuin asetat itsellesi tavoitepainon, johon pyrkiä, koeta selvittää alle listatut asiat elämässäsi ensin eikä onnistuneen laihduttamisen jälkeen.

1. Rakkauselämäsi

Jos parisuhteesi ei toimi nykypainossasi, ei laihduttaminen paranna sitä. Katzin mukaan se voi jopa tehdä tilanteesta pahemman.

”On yleistä, että kumppani tulee mustasukkaiseksi ja katkeraksi, kun kumppani muuttaa syömistottumuksiaan ja huolehtii itsestään”, Katz sanoi.

Kumppani saattaa ajatella, että laihduttuasi ja ulkonäkösi muuttuessa paremmaksi haluatkin tapailla jotain toista, joka näyttää paremmalta. Moisen reaktion välttämiseksi kannattaa olla läpinäkyvä omissa tavoitteissa ennen laihduttamisen aloittamista – selittää tarkalleen, miksi muutat elämäntapojasi.

”Koeta rauhoittaa kumppaniasi huolehtimasta”, Katz vinkkasi.

Jos kumppanin mustasukkaisuus tai epävarmuus on jo ongelma, Katzin mukaan saatat huomata, että on parempi erota hänestä ennen kuin alat muuttaa elämäntapojasi.

2. Työsi

Hae unelmiesi työpaikkaa nyt eikä 10 kiloa kevyempänä. Katzin mukaan osa ihmisistä kokee, että he eivät voi laittaa itseään ehdolle työhön, jos eivät tunne oloaan hyväksi ulkonäkönsä suhteen. Sen sijaan tee päätös esimerkiksi työpaikan vaihtamisen tai ylennyksen hakemisen suhteen heti. Katzin mukaan menetät vain mahdollisuuksia, jos odotat.

3. Masennus ja ahdistus

Katzin mukaan monet ajattelevat ylipainon ja masennuksen kulkevan käsi kädessä ja olettavat, että laihduttuaan olo paranee automaattisesti. Näin ei kuitenkaan ole.

”Usein masennus on ajoittainen ongelma, jolla ei ole mitään tekemistä painosi kanssa”, Katz sanoi.

Jos kamppailet masennuksen kanssa nyt, laihduttaminen ei muuta mitään ja Katzin mukaan sen ymmärtäminen voi olla murskaavaa. Jos sinulla vaikuttaa olevan masennusoireita, käy ammattilaisen luona luomassa suunnitelma, miten hoitaa masennusta.

4. Itsetuntosi

Laihtuminen voi tehostaa itsetuntoasi, mutta se ei muuta asennettasi itsesi suhteen. Ennen kuin alat seurata syömisiäsi, on aika muuttaa asennoitumistasi kehoosi.

”Sinun täytyy ottaa laihduttamiseen oikea asenne”, Katz kertoi.

”Ajattele sitä muutosten tekemisen paremman sinun puolesta – ei siksi, koska ajattelet näyttäväsi paremmalta laihdutettuasi, vaan koska haluat huolehtia itsestäsi paremmin”, hän jatkoi.

5. Suhteesi ruokaan

Katzin mukaan laihduttaminen on vain alku opettelussa syömään oman kehosi luonnollisten ruokatarpeiden mukaisesti. Vaikka olisit noudattanut ruokavaliota ja käynyt salilla, syöpöttely, tunnesyöminen ja jojoileva dieetti sekoittavat kaikki pitkäaikaista menestystä laihduttamisessa, jos et ole keksinyt, miten päästä niistä yli.

”Keskity muuttamaan näitä tapoja sen sijaan, että muuttaisit dieettiä”, Katz sanoi.

Näistä tavoista eroon pääseminen vaatii aikaa, yritystä ja tietyn verran epämukavuuttakin. Katzin mukaan se ei ole helppoa. Jos sinulla on vaikeuksia, kannattaa etsiä terapeutti, joka voi auttaa sinua.

Tärkein asia on, että omien tavoitteiden ja itsestä huolehtimisen ei tarvitse alkaa sen jälkeen, kun olet päättänyt laihduttaa. Kaikki ne positiiviset muutokset voi ja pitäisi tehdä ennen kuin edes astut vaa’alle.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.