Nämä asiat voivat olla kehosi tapoja kertoa, että olet rakastumassa.

Jokainen tuntee rakastumisen ja rakastamisen omalla tavallaan. Kun on rakastumassa, voi joku tietää heti, mistä on kysymys, kun taas joku toinen ei välttämättä ole varma, onko kyse rakkaudesta vai vaan suuresta ihastuksesta, kertoo INSIDER.

Jos on epävarma siitä, onko rakastumassa tapailemaansa ihmiseen, voi oma keho lähettää siitä ovelia viestejä. Alla on 10 tutkittua ja tieteellistä merkkiä, jotka voivat kertoa sinulle, että kyllä, olet rakastumassa.

Et voi lakata tuijottamasta häntä

Jos kumppanisi on koskaan huomannut sinun tuijottavan häntä rakastuneesti, voi se olla merkki siitä, että sen on menoa kohdallasi. Katsekontakti tarkoittaa, että olet todella keskittnyt johonkin, joten jos huomaat silmiesi olevan kiinnittyneet kumppaniisi, saatat olla rakastumassa. INSIDER:n mukaan tutkimukset ovat myös selvittäneet, että parit, jotka katsovat toisiaan silmiin, kertovat vahvemmasta romanttisesta yhteydestä kuin he, jotka eivät tee niin. Se toimii myös toisella tavalla: kun tuntemattomia pyydettiin tuijottamaan toisiaan silmiin minuuttien ajan tutkimusta varten, kertoivat he romanttisista tuntemuksista toisiaan kohtaan.

Olet kuin pilvessä

Kinsey instituutin tutkimus selvitti, että rakastuvan ihmisen aivot näyttävät samalta kuin aivot henkilöllä, joka on ottanut kokaiinia. Tästä tuntemuksesta saa kiittää dopamiinia, jota vapautuu kummassakin tapauksessa.

Ajattelet häntä jatkuvasti

Jos rakastat toista ihmistä, sinusta voi tuntua siltä, ettet saa häntä pois mielestäsi. Tämä johtuu siitä, että aivot vapauttavat fenyylietyyliamiini, ”rakkaushuumetta”, kun rakastut. Tämä hormoni synnyttää tuntemuksen ihastuksesta kumppania kohtaan. Tuntemus voi olla tuttu, koska INSIDER:n mukaan fenyylietyyliamiinia on myös suklaassa.

Haluat hänen olevan onnellinen

Kun alat rakastua toiseen ihmiseen, hänen onnellisuutensa merkitsee todella paljon. Tutkimuksen mukaan ”myötätuntoinen rakkaus” voi olla yksi terveen parisuhteen suurimmista merkeistä. Tämä tarkoittaa sitä, että olet valmis näkemään vaivaa tehdäksesi kumppanisi elämän helpommaksi ja onnellisemmaksi. Huolehditko, ettei kumppanisi kastu, kun kävelette ulkona sateessa tai teetkö hänelle kiireisenä aamuna aamupalaa? Se on INSIDER:n mukaan merkki rakastumisesta.

Olet ollut stressaantunut viime aikoina

Vaikka rakkauteen yhdistetään yleensä lämpimiä, positiivisia tunteita, voi se olla myös suuri stressin lähde. Rakastuminen saa aivot vapauttamaan stressihormoni kortisolia, mikä voi saada tuntemaan stressiä. Jos siis kärsivällisyytesi on enemmän koetuksella kuin yleensä tai ”friikkaat” jostakin, voi olla, ettet tarvitse stressipalloa, olet vain rakastunut.

Et tunne kipua niin voimakkaasti

Stanfordin yliopiston lääketieteellisen teettämässä tutkimuksessa osallistujat tuijottivat valokuvaa henkilöstä, jota he rakastivat. Tutkimuksessa selvisi, että tämä teko pystyi vähentämään kohtalaista kipua jopa 40 prosenttia ja kovaa kipua jopa 15 prosenttia.

Kokeilet uusia asioita

Jos jatkuvasti haluat kokeilla uusia asioita, joista kumppanisi nauttii, on rakkauskärpänen saattanut puraista sinua. INSIDER:n mukaan tutkimus selvitti, että ihmisten, jotka kertoivat olleensa rakastuneita, kiinnostuksen kohteet ja luonteenpiirteet vaihtelivat usein näiden parisuhteiden jälkeen.

Sykkeesi on synkassa hänen sykkeen kanssa

Omaa rakasta ajatellessa voi tuntua kuin sydän jättäisi lyönnin väliin, mutta tutkimus on tuonut ilmi, että se saattaa myös sykkiä samaa tahtia kumppanisi kanssa. Kalifornian yliopiston tutkimuksen mukaan pariskuntien sydämet alkavat sykkiä samaa tahtia, kun he rakastuvat.

Tunnet olosi sairaaksi

Jos olet pahoinvoiva ja hikinen, voi kyse olla vatsapöpöstä tai rakastumisesta, INSIDER kertoo. Tutkimus selvitti, että rakastuminen voi saada sinut tuntemaan olon sairaaksi ja tuoda esiin samanlaisia oireita kuin ahdistus tai stressi, kuten hikoilu.

Rakastat hänen omalaatuisia puoliaan

Jos todella tutustut toiseen ihmiseen, on todennäköistä, että huomaat pieniä asioita, jotka tekevät hänestä ainutlaatuisen. Ja jos rakastat näitä piirteitä, ovat ne todennäköisesti myös osa niistä asioista, jotka hänessä vetävät sinua puoleensa. INSIDER:n mukaan tutkimus paljasti, että pienet ”oikut” voivat itse asiassa saada ihmisen rakastumaan syvemmin toiseen ihmiseen fyysisten piirteiden sijaan, koska ihmisillä on ainutlaatuiset mieltymykset. Joten vaikka olisit ensisilmäyksellä tuominnut kumppaniasi hieman ankarammin jostain asiasta, jos yllättäen olevasikin hämmästynyt hänen ainutlaatuisuudestaan, saatat olla rakastunut.

Lähde: INSIDER

Kommentit

Kommenttia